Terräng-NM: Medaljregn över de svenska herrarna

Nyheter  

Vilken dominans det blev i terräng-NM av de svenska herrarna.

Napoleon Solomon blev dubbel guldmedaljör vid terräng-NM i Danmark. Foto: Deca Text&Bild

Att Sverige på pappret hade ett mycket starkt lag jämfört med de andra länderna stod utom allt tvivel. Det visade sig också vara så i verkligheten.

Efter att Andreas Åhwall, som sprang för sitt klubblag Hässelby SK, tagit täten i början så gick Napoleon Solomon upp i ledning efter cirka fem minuters löpning på den kurviga och hala gräsbanan i danska Middelfart.

Napoleon Solomon hade full kontroll på skeendet i den danska leran. Foto: Deca Text&Bild

En ledning som han på fjäderlätta ben behöll hela vägen in i mål. Napoleon vann NM-guldet med tiden 28.52 på de nio kilometerna. David Nilsson var hela tiden med i tätklungan och ökade farten under slutdelen fram till en säker silvermedalj med 29.09. Engelsmannen Lancashire var trea i mål, men räknades förstås inte i NM. Bronset gick istället till Mikael Ekvall med 29.31. Trippelt svenskt!

Guld, silver och brons individuellt genom David Nilsson, Napoleon Solomon och Mikael Ekvall. Trion vann också lagguldet tillsammans med John Kingstedt.

Även John Kingstedt stod för en storstilad insats och fullbordade det svenska laget med en sjundedeplats med tiden 29.58. Sverige vann självklart lagguldet i överlägsen stil. Andreas Åhwall som startade så offensivt höll ihop det bra och slutade på en tiondeplats.

I juniorloppet vann Miguel Palm ett brons.

 Dela på Facebook