Två månader kvar!

Aktuellt  

Om två månader går starten i årets Urban Mile, loppet som kanske blir din roligaste tävling under året. Urban Mile är koncept man kört i Stockholm några år, Helsingborg i ett år, läckert, nytänkande, enkelt och jäkligt kul. I år är det även lopp i Höör och Linköping, dvs fyra orter – bara att välja!

Det handlar om en tävling för tvåmanna lag där det både är fysik och hjärna som påverkar resultatet. Vem planerar sin rutt bäst? Vi frågar grundaren, förklara – vad är Urban Mile?

Urban Mile skiljer sig avsevärt från de traditionella löploppen. I Urban Mile ersätts den vanliga förbestämda banan av ett tiotal Check Points på stan. I vilken ordning och vilken väg man tar dem till dem är helt upp till laget. Det finns två sträckor, en på 5 km och en på 10 km. Men hur långt det egentligen blir beror helt på hur lagen planerat sin rutt.

”Kartan över de utplacerade Check Points som utgör banan för Urban Mile offentliggörs 24 timmar innan start på www.urbanmile.se. Sen har lagen ett dygn på sig att planera den optimala rutten. Man får använda vilka hjälpmedel man vill under dessa 24 timmar.

Starten går kl.19:00 den 25 maj på fyra orter i Sverige. Naturligtvis är det en unik tävling på varje ort. De lag som först kommer till målområdet med rätt lösenord från de olika Check Points är vinnare av Urban Mile. Det finns fyra klasser: Herr, Dam, Mixed och Vuxen/junior.

”Ett år lyckades det vinnande laget i Urban Mile 10 km hitta en rutt motsvarande 8.79 km och överträffade även vår egen planering. 2017 skiljde det 3,6 km på 10 km banan. Helt enkelt optimalt planerade rutter genomförda av ett par sköna löpare med otroligt bra lokalkännedom”, säger Nicholas, grundaren av Urban Mile. 

Se film från 2016: https://youtu.be/9_SVWmzB0Io

Se tidigare års PM, karta mm på www.urbanmile.se

Anmäl ditt lag i dag!

 Dela på Facebook