12-åringen har vuxit upp?

0
40

I helgen var det dags att springa årets första löplopp. Många andra var på terräng-sm. Jag var varken fysisk eller psykisk redo för det än utan åkte istället till Linköping där det underskattade loppet xcrace avgjordes. Detta är inte terräng-sm, men satans mycket mer terräng och då betydligt mycket mindre sm. Jag har sprungit loppet flera år förut och ett år har jag borgat segern, då var det en vattengrav med. Denna vattengrav var så sjukt kall och löpningen efter passagen av den var med styva ben. Jag kan gå så långt att säga att jag hatar kallt vatten, därför är orientering en dålig sport för mig. Det finns en film från denna passage som man inte får missa.

Loppet i övrigt finns inte så mycket att säga om, gick ut lugnt, blev råstum efter en backpassage efter ett par km. Efter sju km kom backen igen och efter detta var benen helt lost och farten blev mer eller mindre styrfart. Som tur var hade ingen annan bättre fart och jag kunde borga en seger i år. Den stabila miltiden på 37.45 visar att det inte bara var asfalt. En seger i år var målet i augusti med säsongen.

Samma dag som xc race avgjordes passade min dotter på att hosta mig i ansiktet 1254 gånger och i något av dessa tillfällen smög sig ett virus in på mina slemhinnor. Detta virus har förökat sig och det ser ut som det blir en inte alltför smutsig DNS på höstmilen till helgen.  Istället är det dags att gå in steg två i grundträningsperioden. För steg två blir bra det, men steg tre blir nog ännu bättre. Ledig hela januari, vilket betyder full satsning mot 2015!

xcrace

Passage över en berghäll på XCrace. Foto snott från xcrace.lok.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här