29.24 på milen av Fsiha i Hudiksvall

  0
  74

  Det gick undan i Hudiksvall när löparserien Blodomloppet kom dit. En av världens bästa triathleter provade löpstyrkan när en annan löparserie, VårRuset, gjorde ett nedslag i Uppsala.

  Robel Fsiha
  Robel Fsiha vann Blodomloppets milsträcka på imponerande 29.24. Arkivbild: Mikael Grip

  Tre eritreaner som flytt sitt hemland, och numera bor i Sverige sedan olika lång tid tillbaka, satte bra fart på Blodomloppets milsträcka i Hudiksvall. Robel Fsiha var i en klass för sig och vann på suveräna 29.24. Tvåa slutade Msgna Beyen med 29.53 och trea Akbit Gebrekal 30.07.

  Jenny Rutström, Sundsvall, vann damklassen med 37.54. Sammanlagt sprang 1 674 löpare i mål i Blodomloppet i Hudiksvall, där de flesta valde fem kilometersalternativet.

  Lisa Nordén vann VårRuset i Uppsala med 17.33. Arkivbild: Mikael Grip
  Lisa Nordén vann VårRuset i Uppsala med 17.33. Arkivbild: Mikael Grip

  I VårRuset i Uppsala segrade Lisa Nordén, Kristianstads Triathlon klubb, på de fem kilometerna med den överlägsna vinnartiden 17.33. Ingen annan konkurrent var under 20 minuter. Samma Lisa som bland annat är dubbel världsmästare i triathlon. Lisa tog ju även ett dramatiskt OS-silver vid OS i London 2012, en prestation som gav Svenska Dagbladets bragdmedalj och svenska folkets Jerringpris. På tisdagen fortsätter Blodomloppet till Uppsala och VårRuset tar sig an Gävle.

  Text: Mikael Grip

   

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här