50 nyanser av träning

1
27

Ungefär 2/3 av min tid här i Eldoret har sprungit förbi och ibland känns det som om tiden flyger fram fortare än jag tar mig på intervallpassen, men i andra ögonblick känns det som jag varit här mycket längre. I början sov jag någon timme mellan första och andra passet, och ibland även efter lunchen, men nu verkar jag vara ikapp och håller mig vaken på dagarna, om än i ett ganska energisparande tillstånd!

Har införskaffat myspysbyxor som kan ge mig inspiration till kvalitetsvila mellan passen även hemma i Sverige snart igen. Vad tycks?

Mysbyxor med inspiration
Mysbyxor med inspiration

Som rubriken antyder har jag läst lite böcker, närmare bestämt fyra stycken : igår plöjde jag deckaren Andra andningen som utspelar sig under ett Stockholm Marathon i skitväder – definitivt något jag kommer att hinna återberätta för mig själv den dagen jag debuterar i Stockholmsmaran. Får se om det blir kisspaus i Rålambhovsparken eller inte?!?

De tre andra böckerna var helt enkelt trilogin Fifty Shades… och det var…lite annorlunda… Vet inte riktigt om det är jag eller människorna där som lever mer eller mindre ”normalt kontra onormalt”, men våra dagar ser helt enkelt inte så lika ut =). Kan dock inte sluta störa mig på The Telegraph:s uttalande: ”Utan tvivel kommer kvinnor att diskutera den under år framöver.” – min reflektion är snarare att jag skulle vilja ha en diskussion inkluderande både kvinnor och män för att komma någon vart i ämnet och nästa undran som dyker upp i mitt huvud är vilken åldersgräns den där filmen borde ha…men vad vet jag, en sportnörd som lägger viss tid av dagen på andra saker!

Schematiska dagar med avslappnad eftermiddag

Men träning är iaf det jag ägnar mig åt en hel del härnere. Och mat samt vila. Ungefär enligt följande schema:

  • Dag 1)

06.00 – vatten och ev lätt energipåfyllning

06.15 – morgonlöpning 60-75min

07.45 frukost (ibland slänger jag ihop nybakt bröd som gräddas medan jag duschar)

08.15-09.45 VILA/sova

10.00 löpning 90-100min

12.00 lunch (oftast rester som går snabbt att få färdigt)

12.30 – 18-tiden slappa, surfa, läsa, tvätta, Skid-VM passade perfekt, vissa dagar handling i Eldoret

18.30 laga middag, äta middag och ev surfa/läsa

21.00/21.30 läggdags

 

  • Dag 2)

05.45 – vatten och ev lätt energipåfyllning

06.00 morgonlöpning 60min

07.30 frukost

08.00-09.10 VILA/sova

09.30 avfärd eller jogg inför högintensivt pass

12.00 tillbaka och fixa lunch

13.00-18-tiden slappa, surfa, läsa, tvätta, Skid-VM passade perfekt, vissa dagar handling i Eldoret

18.30 laga middag, äta middag och ev surfa/läsa

21.00/21.30 läggdags

Jag springer dock inte allt utan ibland byter jag ut något löppass mot crosstrainer på ett gym 3km bort. Där finns även pool att svalka mig i men den är ganska kall så passen i den blir korta! Kostar ca 5SEK att åka motorcykeltaxi enkel resa och är skönt att ha till hands. principen är dock annars varannan dag återhämtning och varannan dag fartpass. Viss rubbning för långpass då och då.

Farten på G?

Tillsammans med/mot klockan och pulsen.
Tillsammans med/mot klockan och pulsen.

Det har varit lite seg känsla i kroppen längre än jag hade tänkt mig men idag kändes det faktiskt ganska ok på fartpasset. Inledde med 3000m på grusvägar, tillsammans med Frida Lundén och Lorenzo. Följde upp det med 4*5min på egen hand och avslutade med 1500m ihop med Frida och Lorenzo igen. Vi hade drickalagning och push från Lars på motorcykel och en joggande Isabellah som har fartpass imorgon. Kändes som ett litet elit-team på språng helt enkelt.

Vind, damm, åsnor och skolmästerskap.
Vind, damm, åsnor och skolmästerskap.

Tidigare har jag jagat bakom Isabellah på fartpassen, bland annat en dag med känsla av stormvindar på en grusbana, samtidigt som det var skolmästerskap i terränglöpning för snabbfotade yngre talanger och publiken gjorde rätt i att följa de unga framtidslöftena. En åsna hade dock letat sig in till oss och agerade extra rundningsmärke i en kurva ett av varven =).

Nej, nu är det lite kvalitetsvila på programmet. Ha det gött löparvänner.

den viktiga vilan
den viktiga vilan

Kenyan style it is!
Kenyan style it is!

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här