Hem Nyheter 6 sjöar i mål med ökande deltagarsiffra

  6 sjöar i mål med ökande deltagarsiffra

  0

  6 sjöar är ett lopp med tydligt miljötänk som ökade deltagarantalet rejält. 

  Andreas McConville vann maratondistansen i 6 Sjöar. 

  6 sjöar avgjordes i Uppsalatrakten för ett tag sedan. I en intervju med Spring innan loppet sa initiativtagaren Jonas Pertoft:

  – Framförallt är 6 sjöar för dig som springer för att det är roligt och att du vill upptäcka nya saker. Ska du slå rekord på milen så finns det andra lopp. Alla distanser går runt sjöar. 5 km är trail-löpning, det går en fin skogsstig runt sjön Ramsen. 10 km går runt Trehörningen. Man springer på lugna grusvägar genom det vackra Marielund och med lite tur så springer man ifatt med ett ånglok. Samma sak med halvmarathon och marathon. Lite skogsstigar får man räkna med, men det är lättsprunget – inget hinderlopp. Tanken är att alla ska kunna springa. Eftersom start och mål är på samma plats så kan ett kompisgäng eller en familj välja olika distanser.

  Rosalie Engberg var snabbaste dam på mildistansen.

  Arrangören hade tur med vädret och det var idel solsken under tävlingsdagen. Deltagarantalet steg från 300 till 450.

  – Det gick finfint! 450 deltagare varav 438 kom i mål är jag nöjd med. Många blev imponerade av 15-årige Gustav Elinder, Hässelby SK, som sprang marathon. Att ha ett ”cup-free-race” gick också bra. Det gick åt en del koppar till kaffe, men annars sparade vi ungefär 5 000 engångsmuggar, berättar Jonas Pertoft.

  Gustav Elinder, 15 år, kutade maran.

  Andreas McConville, FK Studenterna, var snabbaste herre på maran med 2.52.59. På damsidan segrade Gunilla Axelsson, Uppsala LK, med 3.49.52. Henrik Jonsson, Ärla IF, vann halvmarans herrklass med 1.15.27. Jennie Forsberg hade mest bråttom bland damerna med 1.36.39.

  Fullständiga resultat 6 sjöar 2018:

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X