Alla är vi löpare på olika nivåer

Redaktören har ordet  

Är det något med namnet Andreas som gör att man blir en långsam löpare? På en arbetsplats där jag jobbade förut fanns det en trevlig förman, vi kan kalla honom Andreas Sandsveden. Han säger själv att han är en löpare.

Elitmotionärer håller nog inte med. Men i alla fall. Här kommer en skön historia.

”Jag var ute och sprang idag. Jag stannade och pratade med en äldre man i träskor. När vi var klara så sa vi hej och jag sprang vidare. När jag hade sprungit ett bra stycke så tittade jag över axeln, precis bakom mig gick farbrorn med ett leende över läpparna”.

Av detta kan man dra följande lärdom:

Alla kan känna sig som en löpare efter sin egen nivå. Andreas Schander som slutade sist i Zürich Marathon är en annan Andreas som inte har raketfart under fötterna. Nu kanske det till och med kan vara dumdristigt att ge sig på 42 195 meter utan någon speciell träning. Det är inget som vi rekommenderar att springa så långt utan förberedelser .

Vore kul att se Andreas mot Andreas i ett race.

Själv sprang jag runt Svinsjön i sommarvärmen. Försökte trycka på lite, fick lida för det på slutet. Åtta kilometer på 36.36 ger 4.35 min/km. Om jag är en löpare? Ja, en motionslöpare.

Nu springer vi!

 Dela på Facebook