Hem Nyheter Almgren: "Ett riktigt skitlopp"

  Almgren: "Ett riktigt skitlopp"

  0

  Besvikelsen lyste ur Andreas Almgrens ögon efter försöksheatet på 800 meter vid VM i Peking.

  Andreas Almgren, Turebergs FK, 800 meter,
  Andreas Almgren slogs ut i försöken på 800 meter vid VM i Peking. Arkivbild: Deca Text&Bild

  – Ett riktigt skitlopp. Det blev inget bra lopp för mig, konstaterade Andreas minuterna efter målgång i SVT:s direktsändning.
  Före start såg 20-åringen hur lugn ut som helst från sin ytterbana i fågelboet. Etiopiern Jena Umar tog täten, utan att det för den delen blev en tokrusning.
  Första 200 meterna passerades på strax över 25 sekunder. Andreas positionerade sig och ville ha en tredje-fjärde plats för att ta chansen till en placering bland de tre främsta som skulle leda till en direktkvalificering till semifinalerna.
  Varvningen vid 400 meter klockades till 52,62. 300 meter kvar avancerade Andreas till en andraplats och allt såg bra ut. 600 meter passerades på 1.19,79.
  In på upploppet var fortfarande Andreas med i matchen, men under de sista 50-75 meterna blir det riktigt jobbigt och svensken tröttnade och fick se sig omsprungen av flera konkurrenter. I mål blev det 1.48,06 och en sjätteplats i heatet. VM-äventyret var därmed över för den här gången.
  För att gå vidare till semifinalerna på tid krävdes 1.47,03.
  – Jag fick springa långt ut och boxas en del för att ta de positionerna jag ville ha. Det kostade kraft. Det håller inte att ge bort så många meter mot de här löparna, sa Andreas.
  Andreas fick frågan om han borde gjort något annorlunda.
  – Ja, varit coolare och sparat krafter till spurten. Men idag var jag inte bättre. Jag får lära mig av det här och gå vidare, berättade Andreas Almgren med tydlig besvikelse i både rösten och i ögonen.
  Från Andreas heat gick regerande europamästaren Adam Kszczot, Polen, Alfred Kipketer, Kenya och Jeffrey Riseley, Australien, vidare.
  Resultaten 800 meter:

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X