Hem Aktuellt nummer Andreas Almgren – på språng mot världseliten

Andreas Almgren – på språng mot världseliten

0
Andreas Almgren Foto: Bjrön Dahlgren
Andreas Almgren Foto: Bjrön Dahlgren

Den 17 juni är nya numret av Spring i butik. Vi har förstärkt vårt team och Petra Månström går tätt intill Malin Ewerlöf. Vi har besökt löparstaden Helsingborg som har fler löpare och lopp än någonsin. Andreas Almgren siktar mot världseliten och vi tog rygg på stjärnan under 25 timmar.


Förra året sprang han hem bronset på Junior VM. Han har bråttom vidare mot världstoppen, men tar ingen genvägar. Andreas Almgren går grundligt tillväga för att uppnå perfektion, vare sig det handlar om att springa 800 meter eller tillaga hamburgare.

Yoga för löpare

Med hjälp av yoga kom Sara Ivarsson tillrätta med sina prestationskrav, hamnade i balans och fick lust att springa igen. Nu leder hon yogakurser direkt anpassade för löpare.

Sara ger dig nu den andra delen i vår serie – Yoga för löpare. I del 2 går hon igenom hur du skapar rätt balans i kroppen. Obalans orsakar felaktiga rörelsemönster och vissa delar av kroppen får arbete mer än de borde vilket kan leda till snedbelastningar och skador.

Petra möter Malin Ewerlöf

Petra Månström går tätt intill Malin Ewerlöf och får se en hel annan sida av Malin än vi fått göra framför tv-rutan. Vi är vana vid att se henne som den självsäkra idorttskvinnan som inte verkar backa för någon som helst utmaning. Men det finns en sida av Malin som få känner till.

Detta får du också läsa om i nästa nummer

Spring har besökt Helsingborg

Löpintresset i Helsingborg har aldrig varit större. En lördag i maj är hela stadens långdistansare på benen. Helsingborgs löparklubbar samlas för inspirationsträff vid Pålsjö slott och det bjuds på allt från backträning till intervaller, trail, distans och nybörjarpass. Staden har en av Sveriges största klubbar och Sveriges näst största maraton.

Springåret

Den här perioden handlar om att njuta. Det är sommar och de flesta av oss har klarat av några lopp där vi fått kvitton på hur träningen avlöpt.

Milen med Cafés modechef Daniel Lindström

Efter en skilsmässa blev löpningen viktigare än någonsin för modechef Daniel Lindström. Nu stinger han för att hålla sig i trim, både fysiskt och psykiskt. Spring gjorde honom sällskap på en löprunda.

Löpare med blågula mål

Abraham Adhanom och Nasir Dawoud var etablerade elitlöpare i Eritrea när de för tre respektive 1,5 år sedan hoppade av och kom till Sverige som flyktingar. De hamnade i Eskilstuna och har nu tagit sikte mot toppen.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X