Andreas och Veronica hetast i Salomon Trail Tour Kolmården

  0
  82

  Andreas Svanebo och Veronica Lund försvarade sina titlar när Salomon Trail Tour Kolmården avgjordes på en naturskön och lika svettigt skön bana som vädret.

  DSC 6466
  Andreas Svanebo tog en ny seger i sin favoritlöparserie när han vann Salomon Trail Tour Kolmården. Foto: Mikael Grip

  – Banan är tuff och tung. Speciellt eftersom benen är pigga första milen och sedan kostar det på att ligga på. Värmen gjorde också sitt till att det blev riktigt hårt, sammanfattade skogens okrönte konung, Andreas Svanebo, Team Salomon, som vann 21-kilometersbanan med tiden 1.28,38.

  Klubbkompisen Ola Nyberg hängde med till 15 kilometer.

  – Jag gick ut för hårt och fick betala priset på slutet. Jag höll ändå ihop det ganska bra, sa Ola under prisutdelningen.

  Ola landade på 1.30,34. Trea slutade Jonas Engström, OK Hällen, med 1.32,05.

  DSC 6459
  I de sköna miljöerna i Kolmårdsskogarna så visade Andreas Svanebo vem som är bäst. Foto: Mikael Grip

  Tillbaka till Andreas Svanebo som under många år varit det stora affischnamnet i löparserien som Salomon försöker att etablera och också har etablerat runt om i Sverige.

  – Vet inte hur många segrar jag har. Det är rätt många, konstaterade 31-åringen från Sundsvall som visat fin löpstyrka under våren i lopp utanför skogen.

  1.09,42 på halvmaraton och 32 minuter blankt på tio kilometer i torsdags i Östersund, inte långt bakom en så pass bra slätlöpare som David Nilsson imponerar.

  – Går det någon tävling i hemtrakterna så kör jag gärna. Men det är ingenting jag satsar på. I torsdags var jag med till fem kilometer, sedan hade jag inte den hårdheten som krävs, sa Andreas.

  Vad gör du med alla priser du vinner i Salomon Trail Tour, det måste bli många priser av samma sort?

  – Jag ger bort till släkt och vänner eller försöker kränga dem, berättade Andreas som nästa helg springer Kullamannen i Skåne.

  DSC 6537
  Veronica Lund på väg mot en ny vinst i Salomon Trail Tour Kolmården. Foto: Mikael Grip

  Veronica Lund, som bor i Kolmården, trivdes på hemmaplan och vann 21-kilometersloppet i säker stil.

  – Försökte ta det lugnt och inte hetsa i början. Dessutom tog jag tid på mig och gick i de värsta uppförsbackarna, sa 37-åringen som har en riktigt bra träningsvinter och vår bakom sig.

  Veronica, är först och främst orienterare, och spöade en betydligt mer meriterad orienterare i form av svenska landslagets Emma Johansson, Team Salomon.

  Veronica klockades för 1.45,01 mot 1.47,07 för Emma.

  DSC 6550
  Landslagsorienteraren Emma Johansson fick finna sig i att komma tvåa, över två minuter bakom Veronica Lund. Foto: Mikael Grip

  – Jag hade lite svårt med tempot. Jag är mer van med karta och kompass. Det blev ett bra träningspass, sa Emma som var VM-sjua på långdistans förra året och också var med i det svenska stafettlaget som slutade på fjärdeplats.

  Veronica Lund, med sin grymma styrka i skogen, skulle kunna utmana om totalsegern i Salomon Trail Tour om hon ville.

  – Jag ska springa i Sälen, annars har jag ingenting mer inplanerat. Jag trivs med att inte ha någon press på mig och bara tävla när jag verkligen känner för det, berättade Veronica som tog rygg på maken Peter efter nio kilometer.

  – Perfekt att ha honom tio meter framför, det hjälpte en hel del.

  DSC 6693
  En nöjd Veronica Lund efter ytterligare en seger i Salomon Trail Tour Kolmården. Foto: Mikael Grip

  Trea på den längsta banan i damklassen slutade Lisa Dahlberg, Naturkicken Norrköping, med 1.51,16.

  På tio kilometer segrade Henrik Pilvinge, IK Akele, med 43.07 och Karin Spjuth, IK Hakarpspojkarna, 49.05. På den kortaste distansen, 5,7 kilometer vann Christer Casselsjö, Outnorth Adventure, med 27.25 och Karin Höök 31.13.

  Den tredje upplagan av Salomon Trail Tour Kolmården slog deltagarrekord med 500 löpare som svettades rejält under årets varmaste dag.

  Resultat Salomon Trail Tour Kolmården

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här