Anton dubbelt historisk i Grabbhalvan

  0
  33

  För första gången i Grabbhalvans historia bestod prispallen av tre bröder. Vinnaren Anton Danielson såg även själv till att bli ännu mer historisk när han både tog med sig backpriset och vann hela tävlingen.

  DSC 6009
  Historisk trio. Bröderna Danielson tog hem de tre första platserna i Grabbhalvan i Norrköping. I mitten segraren Anton, till vänster tvåan Ludvig och till höger trean Oskar. Foto: Mikael Grip

  – Ja, det var kul. Ingen som har gjort det förut vad jag vet, sa Anton och log segerleendet som vi har vant oss vid efter Grabbhalvan i Norrköping.

  24-åringen tog på tisdagskvällen sin femte seger i loppet som bara är för grabbar.

  – Jag älskar verkligen det här loppet. Det har alltid varit så. Får se om jag får betala för det här imorgon med ryggproblem på grund av springandet med backen.

  Vid två kilometer stod den guldfärgade backen som Anton tog tag i och sprang resten av banan med. Ändå blev det fina tiden 15.03 i mål och en säker seger före lillbrorsan Ludvig (18 år) 15.32 och äldre brorsan Ludvig (26 år) 15.50. Alla från GoIF Tjalve som dominerade tävlingen med eftertryck även längre ned i resultatlistan.

  DSC 5988
  Anton Danielson på väg mot mål med backpriset i säkert förvar. Foto: Frida Södermark

  Anton har under två år haft problem med sin rygg som helt enkelt gör för ont när han kör kvalitetsträning och inte minst tuffa banlopp.

  – Nu känns det hyfsat bra. Tydligen är det en kota i ryggen som är missformad, ska till en specialist snart som ska titta på det. Jag ska köra 1 500 meter i en seriematch om några veckor. Förhoppningen är att det ska kännas bättre på kortare distanser.

  Ibland kan det räcka att vinna Grabbhalvan och hålla sina bröder bakom sig för att löparglädjen ska vara räddad.

  DSC 5984
  Deltagarna i Grabbhalvan bjöds på ett underskönt löparväder. Foto: Frida Södermark

  1 119 löpare sprang i mål inne i Stadium Arena. Löparvädret utomhus, där större delen av loppet avgjordes, var helt fantastiskt. Kanske något varmt, men på en flack bana gick det bra att göra snabba tider i solskenet.

  Topp-fem. Grabbhalvan 5 km, Norrköping.

  1) Anton Danielson, GoIF Tjalve, 15.03

  2) Ludvig Danielson, GoIF Tjalve, 15.32.

  3) Oskar Danielson, GoIF Tjalve, 15.50.

  4) Richard Emilsson, GoIF Tjalve, 15.50.

  5) August Mollén, IK Norrköping Friidrott, 16.33.

  DSC 5978
  Löpsugna grabbhalvor. Foto: Frida Södermark

   

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här