Hem Blogginlägg Emring & Järlmo Är det största hotet mot formen din partner?

Är det största hotet mot formen din partner?

0

Att träna tillsammans

”Det skulle vara kul att springa tillsammans någon gång”, känns kommentaren igen? Din partner sticker iväg ut i slingan och kvar blir du med hemma. ”Det får bli nästa gång”, suckar du när du ger en puss på kinden på väg till din träning.

”Det största hotet mot formen är partnern. Kärlek är ibland inget annat än en riktig formmördare” skriver Paolo Roberto i sin senaste bok.

Så lova oss att se till att inte sabba dina träningsplaner för nästa år, träna med den du tycker om, få mer kvalitetstid tillsammans som passar heltidsarbetande föräldrar och skapa träningen som ett gemensamt intresse.

”Kom igen nu, ge dig inte, Pannben!” visst, erkänn att man ger det där lilla extra om man får uppmuntran och beröm. Motivation och peppning är verkligen något som ligger högt i topp på fördelar med att träna ihop, förutom tiden tillsammans så klart.

Vi brukar säga att vi samlar på minnen och upplevelser som i sin tur stärker banden att dela något som får en speciell plats i hjärtat, kanske är det distanspasset längst kusten med måsarnas skri i bakgrunden eller den där branta backen som gav er en ”nära-döden-upplevelse” som ni nu i efterhand skrattar åt.

Höst, vinter och mörker, många ogillar att springa själva i mörker, tänk att alltid vara två, då behöver man inte slänga blicken över axeln med jämna mellanrum eller hoppa till vid minsta knack i skogen. Säkert och tryggt, helt enkelt.

Visst fullkomligt älskar att träna tillsammans, det är lite som att slå två flugor i en smäll man får både mer tid med varandra och ett hälsosammare liv på samma gång.

Det handlar om att lägga vardagspusslet rätt

Ah!, tänker ni, det går väl an för dem att säga, inte alltid enkelt att få till tiden mellan läxläsning, middagsbestyr, körning till barnens olika aktiviteter och så vidare.

Tro oss, vi vet hur det kan vara en tisdagskväll då pastavattnet kokar samtidigt som man förhör ett barn på engelska glosor men vi har lärt oss att vi två mår så mycket bättre som personer när vi tränar och det i sin tur genererar harmoniska föräldrar så vi ger oss möjligheten att skapa tid, det mesta går att lösa om viljan finns, det handlar ofta om att prioritera, kanske prioriterar vi bort en TV-kväll eller sovmorgon en söndag för att ge oss ut på en morgonjogg.

Vi har fem barn så allt går.

/Johan & Camilla

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X