Hem Aktuellt Årets lopp

Årets lopp

0

Vi fortsätter presentationen av årets prestationer. När vi kommer till kategorin Årets lopp var det Helsingborg Marathon som fick flest röster.

Rubrik: De gick mot strömmen

Nominering:

Redan första året 2014 blev det Sveriges näst största maraton. De har befäst den positionen genom att förnya och utveckla konceptet löpande och 2022 var de ett av få lopp i Sverige som ökade med antal deltagare.

Spring får en pratstund med an av de fyra som driver loppet, Andreas Moresco.

Berätta lite om loppet.

–Först måste jag säga att vi är otroligt hedrade att vi fått denna utmärkelse. HBGM är i korta drag löpevenemanget där alla kan delta. Från att springa Helsingborg Marathon eller HOKA Helsingborg Half Marathon så kan man springa stafett längs dessa banor där distansen då varierar mellan 3,6 kilometer till 11,5 kilometer. Självklart finns ju även Bama Kids Run som är loppet för barnen. Där barnen får känna sig som riktiga vinnare när de springer över samma mållinje som de vuxna, får likadan medalj, nummerlapp, tröja och godsaker i målet.

Vad tror du är ert framgångsrecept? 

–Jag tror att det främst handlar om att vi alltid är nära våra deltagare. Det är många som påtalar att vi är så familjära och hur mycket det betyder. Det vill vi alltid vara. Vi vill aldrig växa fortare än att vi kan fortsätta vara personliga med våra deltagare.

Vad är du mest stolt över? 

–Det är mycket jag är stolt över när det kommer till HBGM. Men främst är det över alla människor som gör detta möjligt. Alla de eldsjälar som bara kavlar upp ärmarna och kör. Det är helt galet att tänka sig att vi är över 500 personer som jobbar med HBGM veckan för evenemanget.

Några speciella minnen från loppen 2022? 

–Man skapar alltid många fina minnen. Många är med alla människor man sliter sida vid sida med eller de man får omfamna när de passerar mållinjen. Men en sak som jag vill minnas från förra året är hur bra det gick. Vi var väl förberedda och det märktes. Att arrangera HBGM kräver alltid mycket jobb. Men det blir så otroligt mycket enklare när så lite som möjligt går fel. Förra året var det lite som gick fel och det var väldigt skönt för alla som jobbade.

Några förändringar inför 2023? 

–I år kommer vi att förvalta och bygga på de satsningar vi gjorde förra året där fokusen låg i att alla som var med skulle känna att vi skämmer bort dem med allt från massor av toaletter vid start till alla godsaker som de får utmed banan och i målet

Övriga nominerade i kategorin var Hässelbyloppet och Sylvesterloppet i Göteborg.

Målgången på Gröningen. Foto: PHILIP LARSSON

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X