Att se kenya med ovana ögon

0
12

DSC_0972

Att se Kenya med ovana ögon, öron o näsa är rejält omtumlande, fascinerande och läskigt. Att komma till Kenya med insikten om att man kan göra som hemma och tro att det kommer funka e helt åt skogen fel. I Kenya får man inte sticka ut och jantelagen kan slänga sig i väggen för här är det 1000gånger värre.

Nästan alla är uppvuxna ute i små byar med sina tribes (stammar) som har sina egna regler och seder och försöker man ge tips o råd om effektivare lösningar skrattar dom bara och fortsätter som dom gjort i åratal. Ger man dom saker går det sönder direkt eller säljs och ger man dom en säng extra kryper dom ändå ner 4pers i samma säng och som vit måste man alltid bjuda ALLA vilket kan vara sjukt tungt om man e en fattiglapp från sverige o en budget som tryter. Det är ständigt en jakt på pengar till lite mat. Eftersom det inte finns ett enda gatulyse på vägarna eller i stan så är det väldigt farligt att vara ute efter 19 då mörkret börjar lägga sig.

Att se en vit person är fortfarande för många väldigt lustigt och man får allas ögon på sig. Nu har jag varit här ganska många gånger och man kan för varje dag känna sig mer som en av dem, man lär känna människor i byn men fortfarande är man på allas läppar.

Man lär sig att acceptera denna kultur också och när man väl har funnit sig i flowet e det dä skönaste landet J Kenya! Landet som får en att acceptera tid o rum, som får en att inse massa saker och som får en att vilja komma tillbaka.

Träningen går bra och jag har vant mig mer med höjden dessutom e regnperioden över så nu e det frittfram att springa på gräs o i skogen  NICE! Idag körde jag ett fys-pass med running relation och i söndags hade vi ett lopp där jag slutade 3a, nästa gång vinner jag ;)

ps kommer bilder snart från kenya igen. dsDSC_0952DSC_0959DSC_0961

Föregående artikelÅhhh
Nästa artikelVintern här för att stanna?
Rasta runner Namn: Yoie Bohlin. Född: 1990. Bor: Åre. Klubb: Hässelby SK. Meriter: De har jag glömt. Personliga rekord: Lidingöloppet 1.59,52. 5000m 16.52, 10 000m 35.05, 21km 1.18 Roligaste löparminne: När man upptäcker alla möjligheter som vältränad och modig löpare gör varje vecka och att få hjälpa andra att uppleva samma gränslöshet Vill med löpningen: Ta den med mig överallt hela livet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här