Hem Nyheter Axel Djurberg vann unik dubbel i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp

  Axel Djurberg vann unik dubbel i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp

  0

  Östgötatidningen Mjölby Stadslopp är först och främst ett motionsevent där alla kan vara med. Både ung som äldre och allt däremellan. Sedan finns det förstås de som har lite extra bråttom. Axel Djurberg, Hässelby SK, satte hög fart från start och hade snart en betryggande ledning. I mål hade han vunnit en unik dubbelseger.

  Axel Djurberg vann Östgötatidningen Mjölby Stadslopp i överlägsen stil. Han vann också ett av två specialpris, men spurtpriset blev övermäktigt att vinna med en tidningsbunt i händerna. Foto: Magnus Andersson

  – Jag tyckte det var en snabb bana de första två kilometerna och tryckte på en del, berättade Axel efter målgången med segerkransen runt halsen.

  Axels segertid blev 18 minuter på den sex kilometer långa banan. Napoleon Solomons banrekord 17.35 från 2022 var aldrig i fara. Men Axel hade varit ännu närmare om han inte tagit specialpriset tidningsbunten, som låg cirka 800 meter från mål. Den som bar med sig tidningsbunten från Östgötatidningen vann en skön vistelse för två personer på Strandhotellet på ön Fyn i Danmark.

  – Planen från början var kanske inte att satsa på tidningsbunten, men jag tog tillfället, sa Axel och skrattade.

  Axel Djurberg vann två av tre möjliga segrar i Östgötatidningen Mjölby Stadslopp. Foto: Tony Oldenburg

  Med 350 meter kvar av loppet fanns ett annat specialpris, Himmelsbyspurten, där det gällde att vara snabbast på loppets slutdel. Axel gav allt för en makalös trippel. Det blev dock en tredjeplats på den delen av loppet.

  – Det blev svårare än vad jag trodde att springa så fort med tidningsbunten. Men det var ett kul inslag, sa 24-åringen som i sommar främst satsar på 3 000 meter hinder. Det personliga rekordet på den distansen lyder 8.45,93.

  Anders Kleist kämpade sig till en andraplats i högsommarvärmen. Foto: Magnus Andersson

  Albin Lillieström slutade på tredjeplats. Foto: Magnus Andersson

  Tvåa i herrklassen slutade veteranen Anders Kleist, IK Akele, med tiden 18.52. Trea kom Anders klubbkompis Albin Lilleström med 18.57.

  Frida Michold vann Östgötatidningen Mjölby Stadslopp. Foto: Tony Oldenburg

  Förra året vann Madeleine Larsson, IKHP, Östgötatidningen Mjölby Stadslopp före Frida Michold, IK Akele. Då var segermarginalen 13 sekunder till Madeleines fördel. Den här gången blev rollerna ombytta. Efter en stark avslutning kunde Frida vinna med tiden 21.31. Nio sekunder före Madeleine.

  – Jag hade en rätt stor ledning ett tag. Men jag hade varken orken eller snabbheten på slutet, sammanfattade Madeleine.

  Kristin Nyström, IK Akele, tog hand om tredjeplatsen med 22.59.

  Madeleine Larsson slutade på andraplats. Foto: Magnus Andersson

  Kristin Nyström sprang i mål på en tredjeplats. Foto: Magnus Andersson

  Östgötatidningen Mjölby Stadslopp med Fitness4You-Rundan och Bostadsbolaget Lilla Stadsparksloppet satte deltagarrekord med över 1 000 deltagare.

  Resultat Östgötatidningen Mjölby Stadslopp 2024: 

  Alla bilder från Östgötatidningen Mjölby Stadslopp 2024:

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X