Bäst att springa när man inte hinner springa

Ove Haugen  

Har för mycket att göra och grips av ångest när jag tror mig få svårt att hinna med den inplanerade löprundan. Då, plötsligt, dimper nya numret av Runner’s World ner på hallgolvet. I en intervju säger idéhistorikern och liberalen Johan Norberg att man blir intelligentare av löpning, och han satsar särskilt på att springa de dagar då han egentligen inte har tid. Då vet han att han kommer orka mycket mer.

Det räcker. Jag knyter skorna och sätter kursen mot Änggårdsbergen (samtidigt som jag undrar om man också blir liberalare av löpning. Det hade jag i så fall inte räknat med).

(Saxat från min veckokrönika i Gt-kulturen den 28 juni. Hela krönikan finns här: http://www.expressen.se/gt/kultur/las-och-grat-over-forlusten-av-norge/)

goteborgsvarvet

 Dela på Facebook