0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Beat The Mountain - Extremt lopp uppför Nybroberget

Beat The Mountain – Extremt lopp uppför Nybroberget

thobiasbtm

Nyligen presenterades ett helt nytt extremt lopp uppför Nybroberget i Borlänge – Beat The Mountain. Tävlingen går av stapeln den 17 oktober och initiativtagare till loppet är Thobias Ohlson Berglin. Vi på springlfa.se gillar alla intiativ som utvecklar svensk löpning och tog oss ett samtal med Thobias.

Vad är Beat the Mountain?

– Beat the Mountain är en extremlöpartävling som är för alla. Vår vision har hela tiden varit att skapa en utmaning för både motionärer och elitidrottare. Målet med loppet är att alla skall klara banan och känna sig stolta och nöjda med sig själv när man går i mål.  Beat the Mountain handlar om att besegra sig själv, att nå ett mål och att känna glädjen i att lyckas. Samtidigt vill vi sporra till ett aktivare liv och en träningsform som hela kroppen mår bra av.

Deltagarna kommer förutom tio kilometer tuff löpning att möta på hinder där deras styrka och smidighet sätts på prov. Vissa av hindren är plockade från TV4s underhållningsprogram Gladiatorerna. På kartan är hindrens placering utmärkta med en stjärna.

Hur kom det sig att ni startade tävlingen?

– Vi bakom Beat the Mountain älskar verkligen träningsformen att vara ute i naturen och att arbeta med kroppen som motstånd. Vi har deltagit i ett antal liknande lopp, och under ett träningspass i just en slalombacke föddes idén för första gången. Vi stod totalt utpumpade på toppen av ett berg men samtidigt upprymda av att klarat av utmaningen. Vi sa då att detta borde ju fler prova på och på den vägen är det.

banan

Ni tänker ett helhetskoncept med lopp, träning, kost och utrustning?

– I teamet runt Beat the Mountain ingår idrottslärare, aktiva ledare inom föreningsidrotten, tränare på hög nationell nivå, och för oss är det självklart att kost och träning hör ihop. Vi vill bland annat på vår hemsida bidra med tips och råd kring dessa ämnen. Vi märker att många har viljan att äta och träna rätt men kanske inte riktigt har kunskapen. Vi kom bland annat i kontakt med en fantastisk kvinna och vi bestämde oss för att följa henne – Helens resa på hemsidan – då vi med både tips på kost och träning skall se till att hon besegrar berget i oktober.

Vad är målet för det första året?

– Vårt mål är att skapa ett årligt återkommande event och dit deltagare vill återkomma och känna sig nöjda med att ha besegrat berget. Första året vill vi skapa en grund för att kunna utvecklas till nästkommande år. Målet är också att skapa en tävling som är för alla.

Vad hoppas ni att Beat the Mountain är om tre år?

– Vi har en vision om att växa till andra orter och om och när och var det sker får framtiden utvisa.

Vilken tävlingen springer ni helst förutom er egna?

– Vi deltar i väldigt många olika slags tävlingar bland annat Blodomloppet, Tough Viking, Vasaloppet, Göteborgsvarvet. Men just nu ligger fokus på att göra en så krävande och utmanande tävling som möjligt i Borlänge den 17:e oktober.

Vi önskar Thobias och hans kollegor stort lycka till med Beat the Mountain, och vem vet vi kanske ses på startlinjen den 17 oktober?

För fler lopp besök gärna Sveriges störta löparkalender som ni finner här på sajten.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelSkräpmil
Nästa artikelNorrköpings stadslopp tar täten

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X