0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter (Berg)säker vinst i Vintermaran

(Berg)säker vinst i Vintermaran

Kajsa Berg slog sig in som Sverigesexa i årets maratonstatistik efter att ha vunnit lördagens Vintermarathon i Stockholm.

De yttre förutsättningarna var närmast perfekta för långlöpning. Tio grader varmt och måttlig vind gjorde att det egentligen inte fanns någonting att skylla på förutom den egna formen eller insatsen.

Kajsa Berg, Huddinge AIS, var inte nöjd med sin prestation i säsongens första och enda maratonlopp. Halvvägs hade hon 1.21 och fortfarande chansen att klara sitt tidsmål.

– Nej, jag hade som målsättning att göra en tid mellan 2.40 och 2.43 så jag är inte belåten. Men jag blev rätt trött under slutdelen av loppet trots att formen har känts jättebra den senaste tiden, berättar Kajsa som med 2.46,55 slog sig in som den sjätte snabbaste svenskan över de 4,2 milen under 2011.

– Jaha! Det var ju roligt. Det visste jag inte.

32-åringen satsar på ultralöpning och slutade på en meriterande tredjeplats i Swiss Alpine Marathon i somras med tiden 7.36,46 över de 7,8 milen.

– Jag tränar kanske inte mer än förut, men jag kör långpassen lite längre. En vecka för inte så länge sedan körde jag tre långpass på 35 km, 40 km och 54 kilometer, berättar Kajsa som nu laddar för sin debut på 100 kilometer i Oslo den 26 november.

– Det är egentligen ett 24 timmars lopp men jag kliver av vid 100 kilometer. Målet är att klara kvaltiden som är under nio timmar. Gör jag det så är jag kvalificerad för VM nästa år.

Kajsa_Berg_11

Den konditionsstarka mellanstadieläraren har ett SM-brons på maratonsträckan från 2010. Ett brons som hon inte tycker räknas.

– Nej, det var en annan tjej som var klubblös (Therese Nordström) som egentligen skulle ha haft den medaljen. Jag är ordentligt sugen att vinna en SM-medalj på riktigt, förklarar Kajsa Berg.

Tvåa slutade Cecilia Fager, Hässelby SK, med 2.53,55 närmast före Kristin Brodin, Växjö LK, 3.08,58.

I herrklassen hade Anders Österlund, Västerås SOK, och Niklas Sydow, från arrangörsklubben Fredrikshofs FIF, en het duell. Efter sex varv på den drygt sju kilometer långa banan vann Österlund med 2.29,16 före Sydows 2.29,30. Jakob Jansson, Fredrikshofs FIF, knep tredjeplatsen med 2.36,52.

Deltagarantalet var värt ett bättre öde med 25 löpare i mål i det kvinnliga maratonloppet. Motsvarande siffra på den manliga sidan var 141. 103 deltagare tog sig i mål i den motionsklass över åtta kilometer som också erbjöds.

Kuriosa: Kajsa Bergs vinnartid 2.46,55, som för övrigt var banrekord med fyra sekunder, hade räckt till sjundeplats i herrklassen. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,659FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Växelbruk

0
Det är väl lite si och så med löpningen just nu, veckomängden är nere på ensiffriga nivåer i kilometer räknat. Jag är väl hyfsat...

Racerapport MLM Maraton

November drain

- Annons-

PODCAST

X
X