Hem Blogginlägg Emring & Järlmo BG som i "Bra Grejer"

BG som i "Bra Grejer"

0

Vi blir lika förvånade varje gång vi ser de fyllda konferensrummen med våra gäster, alla de namn som vi haft på vår lista blir nu verklighet, individer som faktiskt finns. Ibland får vi nypa oss i armen, det är verkligen en fantastisk känsla att se deras nyfikenhet, lite spända, förväntansfulla och framför allt den värmen att de valt att komma till just vår Löplyxhelg. Man blir varm i hjärtat. På riktigt. Låt oss berätta om vår helg i bilder.


Strax efter nio välkomnade vi femtio gäster till Falkenberg Strandbad alla med gemensamma nämnare, nämligen en förkärlek till löpning och med hjärtat på rätt ställe. Det var ett färgglatt gäng som satte sig i bänkraderna, det var dialekter från de värmländska skogarna, citypulserande stockholmska, småländskan, den skånska myllan fanns också representerad, liksom göteborgskan, ja helgen bjöd även på charmig norska.

Redan från första stund kände vi att det var ett gott gäng, att det fanns bekanta ansikten gjorde givetvis sitt men även att det fanns personligheter i gruppen som vågade bjuda på sig själva och locka till skratt. En grupp i harmoni och nära till skratt är faktorer som gör förutsättningarna bättre än någonsin.


Vårt första löppass var ett så kallat Tröskelpass, ett pass vars mål är att få en bättre uthållighet under en längre tid. Man kunde höra heja-ropen från långt håll, det var High five och ”Kom igen, nu!” om vart annat. Varje pass avslutades med den en kompiskram och några gemensamma benböj. Trötta men glada deltagare joggade tillbaka till Strandbaden för lite energipåfyllning.Uppskattat energimål med färsk frukt, juicer och annat lyx.

Kenth Svensson, vår allas Snabba Fötter föreläste om att springa lopp utomlands, många bra praktiska saker som man inte tänker på, exempelvis vart är smartast att boka hotell nära starten av loppet eller i närheten av målgången?

BG Nilensjö fanns också på plats i form av löpcoach liksom föreläsare. BG lade ribban högt genom att få samtliga deltagare att skratta rätt ut när han berättade vad hans förkortning BG egentligen stod för, ”Bra Grejer”. En underhållande timme med massa nörderi, träningsdagböcker i Excel och hur man smartast kissar innan starten om man är kille vill säga.


På eftermiddagen kom en varm vårsol och hälsade på, liksom Simon Forsberg som driver Löpskolan. Han är i särklass Sveriges mest pedagogiska löpcoach gällande teknik. Deltagarna fick med sig användbara verktyg hem och små saker som man alltid kan tänka på, den del fick ”aha-upplevelse” när de korrigerade en rörelse.
Bra möra i kroppen blev det lite eftermiddagsmingel, vi ger gärna utrymme för den sociala aspekten, att se hur nya bekantskaper knyts och hur de skrattas, bidrar till en sådan gemenskap.

Det finns givetvis en tanke med att vi arrangerar just detta event i Falkenberg, dels ligger hotellet mitt på stranden, men det är även nära till fina naturslingor samt att det är nära till en friidrottsbana, här körde deltagarna dagens sista löppass. Fart stod på agendan och det var hjältar allesammans efter deras insats med intervaller a´200 meter. Vilken kämparglöd och pannben deltagarna hade, vi var så imponerade, på visa såg man hur tävlingshornen växte fram under luggen.

Innan det var dags att slappna och koppla av på Retreat Club med bastu, isskrubb, lerinpackningar och eldrelax bjöd Maria på ett härligt yogapass, Evening flow. Extra roligt att det var så många nya som testade detta för första gången och blev så överraskade över vilken effekt passet hade.

Vi vaknade upp till söndag efter en trevlig kväll med en välkomponerad middag, musikquiz och en massa skratt. Vissa tog sig en morgonjogg och andra, ja majoriteten blev så nyfikna på yogans inverkan på kroppen och löparens muskulatur att de valde Morning Glow med Maria.
Vidare så bjöd söndagen förutom på en magisk frukostbuffé ett crosspass på 75 minuter där man blandade löpning med olika stopp med styrkeövningar.
Förutom minnen för livet för deltagarna så gav vi de även en redig träningsvärk.

Vill du se gästernas bilder från helgen? Ta en kika på Instagram och taggen #löplyx

 Foto: Josefine Bergqvist

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X