Hem Aktuellt Bra start på EM i dag

Bra start på EM i dag

0

Svensk löpning mår väldigt bra just nu, framför allt har vi haft stora framgångar på herrsidan det senaste året men idag visade tjejerna att de vill vara med och slåss om bra placeringar på mästerskapen. Yolanda Ngarambe som är huvudperson i nästa utgåva av magasinet visade det vi egentligen visste, hon är i kanonform. Hennes start på detta året har varit fenomenal med fantastiska prestationer som kulminerade med nytt personligt rekord på Bahausgalan i förra veckan. Med det självförtroendet var det ingen överraskning att hon idag tog sig vidare från försöket till sin första mästerskapsfinal på 1500 meter. På söndag tror jag att vi får se en Yolanda fightas om medaljerna och blir det lopp med fart i kommer hon säkerligen springa på nytt personligt rekord. Vill ni veta hur hon har förändrat sin träning, kolla in nya utgåvan av Spring, det går att beställa fram tills på tisdag kväll.

På 3000 meter hinder var det två svenska tjejer som sprang på personliga rekord, snacka om att vara bäst när det gäller. Linn Söderholm som var först ut gjorde ett otroligt lopp, nytt personligt rekord med nio sekunder och med tiden 9.34,62 klev hon upp på tredjeplats på den svenska genom tiderna bästa listan. Hennes tid räcket till final precis som Emilia Lillemo som i andra försöksheatet också sprang på nytt personligt rekord, dock bara med 34 hundradelar. Men hon befäster sin position som tvåa på genom tiderna bästa listan med 9.33,01. Etta på listan är Charlotta Fougberg.

Emilias lopp påminde oss Midde Hamrins 10 000 meters EM lopp 1990 i Split – en av de största svenska bedrifterna någonsin, Midde drog i väg efter 5 minuter och ledde loppet långt för de andra under stora delar av loppet, blev passerad i slutet men blev fyra med fina 31.58 (16,02 halvvägs). Emilia ledde idag med cirka 4 sekunder efter 1000 meter, sex sekunder vid 2000 meter men blev passerad på sista varvet och slutade på femte plats.

Emilia och Linn tillsammans i en EM final på söndag. Alltså tre svenska tjejer springer final på söndag. Hanna Lindholm springer också final på söndag i halvmaraton och har vi tur så är även Andreas Kramer i final på söndag.

Vi ser fram mot ett fantastiskt EM. Vill ni kolla Middes lopp, kolla: https://www.youtube.com/watch?v=wtDvvHVG9lE

Har ni inte sett det tidigare, ståpäls utlovas!

En sida från nya Spring

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X