Hem Aktuellt Bronsmedalj av 300 spår

Bronsmedalj av 300 spår

0

Av över 300 besöka motionsspår och 100 presenterade är vi nu på pallplatsen, bronsmedaljören, nummer tre av ca 300 spår. Vi närmar oss också tryckstart av boken så du får mer info om boken också.

På bronsplatsen hittar vi Bokskogen utanför Malmö, ett fantastiskt ställe där det sista söndagen i oktober varje år genomförs ett terräng lopp med flera tusen deltagare, Yddingeloppet.

3. Bokskogen, Svedala, Poäng: 40,647

Spåret som övertygar

Ståtliga skånska slott stiftade vi vår första bekantskap med redan på 94:e plats. Då var det den natursköna Jaktstigen runt Svaneholms slott i Skurup som stod i fokus, men slotten duggar tätt i Skåne och bara två mil väster om Svaneholm hittar vi Torup. Mittemot den tegelröda renässansborgen och dess 20 hektar stora slottsträdgård ligger ett gammalt gråstensmagasin som i sammanhanget framstår som en rätt enkel byggnad. Sanningen är att det nog får betraktas som den pampigaste friluftsgården i Sverige. Tekniskt sett är det Malmö stad som äger rekreationsområdet, inte Svedala, och i det gamla 1700-talsmagasinet har de slängt in både kafé, gym och omklädningsrum. Precis som vid Malmös tidigare representant, niondeplacerade Bulltofta, kan man förvänta sig att mötas av trevlig personal och utmärkt service. Vi lokaliserar utegym, hinderbana och inte minst starten för områdets fyra motionsspår utspridda bland ankdammarna på baksidan av friluftsgården. Det haltande spårutbudet kompletteras av en lång rad mysiga leder runt slottsområdet och för de yngre finns det inte mindre än fyra olika stigar, var och en med sitt eget lärorika tema. Bland de ordinarie motionsspåren är det bara tvåan och trean som erbjuder belysning, men vi rekommenderar varmt spåret som i folkmun kallas för Bokskogsmilen: tio välskyltade kilometer med stadigt växlande kupering och ständigt stabila löpstigar att skjuta ifrån på. Bokskogsmilen har egenskaper som kan attrahera de mest motionsspårsskeptiska löpare, men oavsett vilket spår du väljer finns det en slutsats som inte går att undvika: skogens namn är lika fantasilöst som det är träffsäkert. Däremot är det inte vilken bokskog som helst som omger spåren. Den aldrig upphörande blandningen av böljande backar, vildvuxna våtmarker, storslagna stammar och i vårtider grönskande grenverk bara måste räknas till Sveriges vackraste.

Vi arbetar just nu intensivt med boken, de tänkta 128 sidor ser ut att bli 180 sidor istället. Alla 100 spåren som är presenterade, men även de 200 som inte varit med, så du får spår i varje kommun. Boken läggs upp efter län, så det blir enkelt att slå upp när man reser och enkelt att hitta all guldkorn runt om i Sverige. Nu gäller det att beställa och säkra årets bästa julklapp till dig själv och kanske även till dina vänner. Våra motionsspår är unika i världen, tänk vilken skatt som bara finns där för oss. Boken kommer verkligen bli din bästa vän när du reser runt i landet, så in och beställ: http://springone.prenservice.se/

Tidigare spår hittar ni i här:

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X