0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Buuds jämna löpning gav seger i Vintermaran

Buuds jämna löpning gav seger i Vintermaran

Ultramästaren Jonas Buud, IFK Mora, försvarade sin titel från förra året när han återigen vann Vintermaran på Djurgården i Stockholm efter ett oerhört jämnt genomfört lopp.

Buud 34
Jonas Buud (till vänster på bilden) vann Vintermaran med 2.28,36. Arkivbild: Mikael Grip

Vintermarans 42 195 meter avgörs som ett varvlopp på Norra Djurgården i Stockholm. Anders Österlund, Västerås SOK, utmanade och hade länge ledningen. Vid halvmaratonpasseringen klockades Anders för 1.13,26 och Jonas för 1.14,16.

Men Jonas, som tog loppet som träning inför VM 100 km om några veckor, kunde behålla sin fart medan Anders kroknade mot slutet.

Jonas sprang andra halvan på 1.14,20, alltså nästan lika snabbt som första delen. Sluttiden blev alltså 2.28,36. Anders Österlund kämpade sig i mål som tvåa med 2.29,16. Jonas och Anders var helt överlägsna det övriga fältet.

I herrklassen sprang 325 löpare i mål och i damklassen, som vanns av Stina Svensson, Nacka-Värmdö SK, med 3.00,15 tog sig 109 damer i mål.

Ytterligare ett lopp avgjordes under Vintermarans regi i form av Vinterloppets 8,6 kilometer. Där vann Louise Wiker, Hässelby SK, med tiden 31.04. Louise hade bara tre herrar framför sig i en total resultatlista. Herrklassen vanns av Thomas Stevens, Uppsala LK, med 28.05, vilket var närmare tre minuter före tvåan.

Vinterloppet hade totalt 291 löpare i mål fördelat på 140 damer och 151 kvinnor.

Vintermaran arrangeras av Fredrikshofs FIF.

Resultat Vintermaran.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,666FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Recension Nike Tempo Next%

0
Säsongsavslutningen i november följdes av två veckors helvila från träning och då passade jag även på att köpa ett par nya skor för lite...

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X