Hem Aktuellt Dagens medlem

Dagens medlem

0

42195meter.se – det är dagens medlems blogg, misstänker att det är en del som skulle vilja ha den :) Jonas Lundström från Varberg satsar mot sub 2:40 mot maran, en seriös satsning med Berlin i höst som nästa försök.

Jonas är ett välkänt namn för mig, dels för hans resultat men framförallt hans entusiasm och engagemang, han har hört av sig och undrat hur han kan hjälpa till för att Spring skulle bli av. Sådan värmer, inspirerar och motiverar.

Vem är Jonas Lundström?

Jag började med löpningen 2010 med målsättningen att genomföra ett maraton. Efter ”halvbra” förberedelser så tog jag mig runt Stockholm Marathon 2011 på 3.45 och timmarna efteråt kände jag mig färdig. Men redan på kvällen hade jag anmält mig till nästkommande års upplaga och sedan dess har det bara rullat på. Jag klassar mig numera som en riktig ”löparnörd” (i positiv bemärkelse!). Jag har familj bestående av sambo och två barn på 2 år & 5 år som båda redan är igång med löpning (utan tvång ska tilläggas… haha). Så nu blir det många härliga familjeresor där vi om möjligt försöker kombinera med ett barnlopp.

Utifrån min livssituation med familj och arbete så försöker jag lägga pusslet så att det finns utrymme för en hel del träning. Min målsättning har nämligen länge varit att springa maraton under 2.40 och då krävs det en hel del träning. Under 2015 var jag nere på 2.45 men därefter försvann ett helt år på grund av ryggproblem (som inte var löparrelaterat) så jag tappade mycket. Hösten 2016 kunde jag återuppta träningen och börjar nu närma mig gammal god form igen då jag nyligen sprang årets Stockholm Marathon på 2.48.37.

Ambitionerna framåt?

Min ambition är att fortsätta ”motionärssatsningen” och att klara 2.40 och kommer göra ett försök redan till höst i Berlin. Jag tränar för tillfället fem pass i veckan och får värdera om det räcker eller om jag behöver öka det något för att lyckas nå min målsättning. Jag tränade mer tidigare, oftast 7-8 pass, men det senaste halvåret har det varit 5 pass och de la grunden till 2:48 i Stockholm. Ni får gärna följa min resa på www.42195meter.se där jag är aktiv emellanåt. (redaktionen tittade in på bloggen och hittade Jonas underbara uträkning runt tidsvinst i Berlin vs Stockholm, missa inte den, den kan alla ha nytta av)

Springklubben?

För mig var det en självklarhet att bli medlem i Springklubben då jag gillar hela konceptet. Jag tycker tidningen är helt suverän och fylld med inspiration för oss läsare. Jag gillar inställningen att utveckla svensk löpning och är övertygad om att ni redan lyckats. Jag gillar dessutom det sociala nätverk som detta medför. Kort och gott, jag gillar ALLT! :)

Stort tack Jonas och lycka till i din satsning, spännande att följa dig. Även stort tack för ditt engagemang.

Vill du också läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, etc och samtidigt stödja svensk löpning – teckna dig här 

Nästa utgåva kommer i augusti och vårt 24 timmars jobb handlar då om en annan duktig maratonlöpare, hon vann nyligen ett SM guld. Något att längta efter. Trevlig midsommar på er alla. Och du – fler dagens medlemmar önskas – otroligt uppskattad läsning, alla har något att dela med sig av.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X