Hem Aktuellt Dagens medlem

Dagens medlem

0

Idag träffar vi Elisabeth Andersen från Ängelholm och klubben FK Snapphanarna, Elisabeth gillar att springa trail och gärna långt, två områden som vi skriver väldigt mycket om i Spring.

Kontakten med Elisabeth började med att hennes magasin inte hade kommit fram, fick lösa en specialleverans. Som tack fick vi en dagens medlem till. Vi vill ha fler, när kommer din?

Vem är Elisabeth Andersen?

Jag är en snart 43- årig två barns mamma. Arbetar i det civila livet heltid som familjehemskonsulent där jag har ansvar för såväl barn som vuxenplaceringar. Jag har alltid älskat att springa eller utföra annan träning, men efter att jag fick barn nummerr två för 10 år sedan har satsningen på löpningen blivit mer och mer seriös för varje år som har gått. Löpningen har varit en fantastisk ventil under småbarnsåren, men även för att hantera mitt arbete, vilket är ganska psykiskt krävande. 2011 sprang jag mitt första maraton på strax under 4.30 och första gången jag kom under 50 min på milen måste ha varit runt samma tid. Fram till år 2015 satte jag nya PB på alla distanser, och år 2015 sprang jag maraton på 3.39 och milen på 44.04 min. Tyvärr blev belastningen för tuff för kroppen så 2016 slet jag med hälseneinflammation och hälsporre. Jag fick minska på träningsmängden, men lyckades ändå komma upp i 290 mil det året.

Jag flyttade till Ängelholm år 2006 och gick med i FK Snapphanarna några år efter det. Genom klubben gick jag Urban Tribes löpcoachutbildning och hjälpte till att bygga upp träningarna till att bli mer kvalitetsinriktade i klubben. Jag är sedan dess aktiv i klubben (som är ca 140 medlemmar där 30-40 är aktiva) men har tagit ett steg tillbaka från att ansvara för träningarna. Under år 2016 startade jag dock upp en nybörjargrupp i klubbens regi. För mig är löpning glädje för alla, och det är ett sant nöje att se nybörjare utvecklas. Jag brinner för att andra skall hitta glädjen med löpning som en träningsform. I år kommer en stor del av det gäng att åka upp till Mora för att springa Ultravasan/stafett.

Klubbgemenskapen är härlig och vi är ett gäng som springer långpass, anordnar läger och har det trevligt tillsammans när vi springer. Löpningen är för mig en livsstil och jag har de senaste åren legat på ca 300 mils löpning per år. Jag försöker att lägga upp det klokt med ett eller två kvalitetspass i veckan. Men naven i min träning är långpassen. Jag älskar att nöta mil, och att springa maraton är helt fantastiskt kul.

Hur har året varit?

Det har varit ett helt ok år. Jag har haft problem med kramp när jag har sprungit över tröskeln, men har ändå fått till hyfsat bra träning. Jag sprang Barcelona maraton i våras vilket var ett fin fint arrangemang, och just nu tränar jag inför Ultravasan 45 km. Istället för snabba, eller kanske långsamma ;-) millopp, har jag mer gått över till traillopp. Jag älskar naturupplevelsen och har helt slutat att jaga tider. Att få uppleva nya platser ute i naturen är en svårslagen upplevelse.

Vad är ambitionen framåt?

Ambitionen framåt är att stärka upp kroppen med styrketräning och yoga för att bli en mer komplett löpare. Jag vill kunna fortsätta springa länge, och allra helst maraton eller traillopp.

Springklubben?

Jag är en löpare, och för mig var det självklart att gå med i Springklubben. Jag tycker det är kul att hålla mig uppdaterad på vad som händer inom svensk löpning men jag gillar även att läsa om BG:s säsongstips. Det jag gillar mest med Spring är att det är en fyllig tidning, med många spännande och intressant reportage som räcker länge!

Stort tack Elisabeth för din historia, kul och inspirerande.

Är du också löpare? Vill du läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, mycket trail, etc och samtidigt stödja svensk löpning – teckna dig här

Nästa utgåva kommer i augusti och det är mycket läsvärt att se fram mot, bl.a en lång artikel om vår nya rekordinnehavare på 24 timmar, Johan Steene. Och du – fler dagens medlemmar önskas – otroligt uppskattad läsning, alla har något att dela med sig av, sin utveckling, sin klubb, sin stad, ett lopp… hör av dig till bg.nilensjo@springlfa.se

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X