Hem Aktuellt Dagens medlem….

Dagens medlem….

0

Idag träffar vi Jannica Sigurdson från Stockholm som i morgon står inför en otrolig häftig utmaning. Jannica är en av tio som blivit utvalda att springa genrepet av SMIR, ett lopp över 65 km genom hela Stockholms skärgård.

Jannica är tjej som man ser ganska ofta i de sociala kanalerna, snabba milpass avlöser varandra. Hon har även sprungit Urban Mile som arrangeras i Stockholm och Helsingborg. Initiativtagaren till UM, Nicholas Roman, postade för ett tag sedan en utmaning till alla, sök en av tio platser till ett äventyr utöver det vanliga. Utan att veta mer än så sökte Jannica och fick en plats. Imorgon går starten och Jannica tar samtidigt över Springs instagramkonto, #magasinspring, där vi kommer få följa äventyret under hela dagen.

Vem är Jannica Sigurdson?

Jag är en 38-årig tvåbarnsmamma som arbetar som mellanstadielärare. Men är numera också löpare. Jag har alltid gillat att springa, ända sen högstadiet. Men det var för 7-8 år sedan som jag började springa mer. Sprang till en början mycket millopp och inte längre än så. Men har på senare år fått en förkärlek till längre distanser. Jag har sprungit 3 maraton än så länge och om två dagar mitt första ultralopp i skärgården.

Mitt första maraton sprang jag i Stockholm 2016, tiden blev 3.48 och jag tyckte det var det roligaste jag gjort. Det blev ett maraton till i Amsterdam samma år. Nu är det som sagt SMIR i morgon och det ska bli så himla kul. Sedan är jag anmäld till premiären av Jönköping marathon den 19 augusti. Jag gillar utmaningar och det är det som driver mig som löpare.

Som ensamstående blir det ofta ett pusslande att få ihop sina träningspass. Det blir många tidiga mornar innan jobb och innan barnen vaknat. Men jag gillar det, att vakna tidigt och ge sig ut oavsett väder/årstid, det är min enda egna tid på dagen och det är också väldigt avstressande att få starta dagen så. Nu har det blivit som en vardagsrutin. Upp kl.05:00, träna och sen ta tag i dagen. Bättre start finns inte.

Hur har året varit?

Året hittills har varit toppen. Jag har varit skadefri, vilket jag är väldigt glad över då jag har ett knä som är opererat några gånger och bruka krångla men i år har det varit lugnt. Fått många bra övningar av en naprapat för knät och det har hjälpt mycket.

Vad är ambitionerna framåt?

Jag vill framför allt fortsätta att springa långt. Jag skulle gärna vilja springa ett längre traillopp i år.  Sen har jag fått för mig att göra Ironman 2018. Så det lär nog inte bara bli löpning framöver.

SMIR, Stockholm Multi Island run – berätta.

I morgon är det dax. Det jag vet är att det är lopp som sträcker sig över 7 öar och är ca 65 km långt. Mellan öarna åker man båt. Vi starta på Arholma och avslutar på Utö. Ett lopp som kommer ta hela dagen. Vi springer från brygga till brygga och väljer själva vägen med hjälp av karta. Det är gemensam start på varje ö. Lagen skall ta sig till upphämtningsplatsen så fort som möjligt, ibland via en check point. Vägen dit är upp till laget. Därför kan etapperna skilja sig väldigt mycket åt mellan lagen.

Vi är 10 stycken som är uttagna att springa loppet för första gången, original 10. Nästa år blir det fler deltagare, maxantal är satt till 50 lag. Vi kommer att springa i lag om två. Jag och Ulrika Emegård utgör team pannben och man kan följa loppet hela dagen på skärgårdsradion 90.2 och på FB sidan Stockholm Multi Iand Run. Det kommer att bli en magisk dag! Nu blir det ju även rapporter på Springs instakonto, kul.

PRELIMINÄR TIDPLAN I MORGON

Avfärd Stavsnäs 07.00

Start Arholma Nord 09.45

Start Blidö Bromskär 11:15

Start Möja Långvik 13.00

Start Runmarö Långvik 14.15

Start Nämdö Böte 15.30

Start Ornö Söderviken 16.45

Start Utö Näsudden 18.45

Målgång Utö 19:45

Sedan afterrun på värdshuset :)

Springklubben då?

När erbjudandet om att gå med i springklubben kom var det en självklarhet att gå med där. Det är en tidning/klubb för alla, motionärer till elit. Sen är det en bredd på innehållet som jag gillar och långa reportage, en tidning som räcker länge, som man inte bara sträckläser utan kan plocka fram flera gånger och alltid hittar  man något nytt att läsa.

Stort tack Jannica, ska bli kul att följa dig både i morgon och i framtiden. Börjar med att hålla tummarna för att det blir en grym upplevelse i morgon, 65km, wow….

Är du också löpare eller coach? Vill du läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, mycket trail, etc och samtidigt stödja svensk löpning – teckna dig här 

Och du – fler dagens medlemmar önskas – otroligt uppskattad läsning, alla har något att dela med sig av, sin utveckling, sin klubb, sin stad, ett lopp… hör av dig till bg.nilensjo@springlfa.se

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X