Hem Aktuellt Dagens medlem…

Dagens medlem…

0

Idag är det bara sex dagar till adresserna går till tryckeriet, är du inte med – skynda! Dagens medlem är naturligtvis medlem och har haft en grym utveckling i år, varför? Klart han läst och inspirerats av Spring. Möt Martin Åkerlöf Exler från Helsingborg och IS Göta.

Martin på seedningsloppet 2016
Martin på seedningsloppet 2016

Martin är en ny talang i IS Göta, han är målmedveten och vetgirig. I princip innan alla lopp kommer det lite kluriga funderingar som han vill stämma av via messenger, tempo, strategi, utrustning – inget lämnas åt slumpen. Han har fått betalt för sitt slit och sin detaljorientering – snabb utveckling med grymma tider och det är bara början.

Vem är Martin?

Martin Åkerlöf Exler, 38 åring från Helsingborg. Gift med Gisela och är pappa till Wilmer 4 år. Blir pappa igen i slutet av jan/feb då ännu en grabb (blivande Götamedlem) kommer till världen. Jag jobbar treskift så min träningen och livet i övrigt är inte helt lätt att få till exakta rutiner pga arbetstiderna. Min lediga tid tillbringas med familj och vänner och jag är en riktig gottegris gällande god mat, snask och dryck. Extra svag för en god fika på stan.

Bor idag på Tågaborg i Helsingborg och har ca 500 meter ner till strandpromenaden (en av Sveriges vackraste) och 300 meter till Pålsjö skog så närheten till fantastiska miljöer att springa i har gjort att jag fastnade för löpningen för flera år sedan.

Många år sprang jag ensam och då sprang jag en del 10 km och 21 km lopp, tiderna kunde skilja 4-5 min på milen och upp mot 10 min på halvmaran.

Spelat tennis men framför allt fotboll i många år, jag har konditionen därifrån. Eftersom jag är oteknisk som en ko och otroligt enfotad så var det oftast att jag fick springa på en kant eller jaga boll, för löpningen var det inget fel på.

Tränar idag med IS Göta och har så gjort i drygt två år vilket jag borde börjat med för många år sedan, såg alltid dessa blåa löpare i startfållorna och tänkte att de ser ju otroligt bra ut hela gänget. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt tankar om de där ”långa som ser likadana ut” som alltid står längst fram. Vet idag att det är BG och Svenne =). Sprang ett år med Helsingborgs runnersclub innan jag blev övertalad att ta steget över till det Blue Side..

Träningen med Göta försöker jag få till tisdagar och torsdagar så gott det går och dessa pass har utvecklat mig som löpare väldigt mycket. Jag har det senaste året gått från 3-4 mil i veckan till 4-6 mil i veckan med kvalitet och långpass. Tidigare sprang jag ensam i 80% tempo och hade ingen direkt plan med min träning. Senaste året har det blivit helgpass vilket inte fanns på kartan för några år sen. Nu är ett morgonpass på helgen nästan något man ser fram emot. Bra träning, bara vin/öl en kväll på helgen och otroligt god frukost när man kommer hem. Tummen upp för det!

Hur har året varit och vad är planerna framåt?

2016 har varit året där jag allt mer börjar hitta mitt flyt och veta var jag ligger. Satt ordentliga personliga rekord på alla distanser från 400 meter till 21.1 km. Året började bra då jag för första gången hade en ordentlig vinterträning med mycket fart och jag började med att springa långpass på helgen. Tändes en extra gnista hos mig direkt på året när jag var med och tävlade på distanserna 400 och 800 meter. Aldrig tävlade på dessa distanser tidigare och fick 56 sek på 400m och under 2.10 min på 800m, inte riktigt koll på att det fanns den farten i denna kropp. Mest nöjd är jag med 36.14 på 10 km och låga 1.23 på Göteborgsvarvet. Ett annat bra minne är VDM 1500 meter där jag hade som mål att komma under 4.30 och sprang in på 4.22. Känner att det finns möjligheter att förbättra mig på egentligen alla distanser men det sliter mycket om man skall vara med på allt så det kommer bli mer fokus på kortare distanser i vinter och 2017.

Bästa löparminnet 2016 var stafetten på Helsingborgs marathon (ett fantastiskt lopp som alla borde springa på ett eller annat sätt) då vi var två lag från klubben och vi hade en kamp som kom igång egentligen flera veckor innan tävlingen då det var snack på träningar som tände igång en ännu mer. Extra kul att mitt lag segrade också.

2016 börjar lida mot sitt slut och hoppas jag kan avsluta det lika positivt som året började. 2017 kommer jag satsa på att se vad man kan göra på 400m-3000m meter. Självklart kommer det bli en omställning med vår nya son men jag hoppas att det går att hålla igång och förbättra sig och det finns en del kortdistans-tävlingar som jag är sugen på att vara med på. Kommer åka ner till Berlin och springa halvmaran med klubben i vår och självklart så åker jag ner där för att göra bra ifrån mig. Åka ner för sightseeing kan man göra på en annan resa. Öresundsspelen nästa sommar hoppas jag kunna förbättra mina tider från i år och sen är Springtime en självklarhet för en Helsingborgare.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Att gå med i springklubben är en självklarhet, blir taggad av att läsa om andra och sen gillar jag att ha en tidning att läsa, är ju uppväxt på den tiden då en tidning var något man mös ner sig i soffan med och lusläste.  Första numret var riktigt bra och ser fram emot fler trevliga tidningar i brevlådan

Vill du också bli medlem i klubben, läsa magasinet som ger dig inspiration till utveckling och dessutom mysiga stunder i soffan? Anmäla dig till klubben här så har du snart en utgåva i brevlådan. http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X