Hem Aktuellt Dagens medlem…

Dagens medlem…

0

Idag träffar vi en dansk längdskidåkare, visste ni att det fanns :) Hade en dansk konsultkollega för ett antal år sedan, han gjorde alltid en grej av hur tufft det var att vara skidåkare i Danmark. Men Jonas Thor Olsen har lyckats, både VM och OS. Numera bor han i Båstad och kommer ge alla i Västsverige en grym möjlighet.

Jonas en grym dansk skidåkare
Jonas en grym dansk skidåkare

Jonas Thor Olsen arbetar på ett danskt företag som arbetar med tidtagning på olika sportevent. Väldigt stora i Danmark och han har tagit med sig en intressant idé och startat en cup som han kallar West Coast Night Run. En cup med 5 deltävlingar mellan november mars, man springer 7 eller 14km på en slinga som är markerad med reflexer. Du, din pannlampa och sedan iväg. Jag har aldrig testat det men blir klart nyfiken – kan man springa taktiskt? Alla medlemmar i Springklubben kommer få rabatt på en redan låg startavgift. Så tveka inte, planera in första fredagen i varje månad. Se mer på: http://races.se/westcoast/

Rabattkoden kommer läggas upp på medlemssidan på springlfa.se inom kort. https://springlfa.se/klubben/

Vem är Jonas Thor Olsen?

I dag är jag en företagare som springer ganska mycket. Under perioden 2003 till 2012 representerade jag Danmark i längdskidåkning. Har haft förmånen att få deltaga i både världscupen, världsmästerskap och Olympiska spel.

Som löpare gillar jag traillöpning som ger en underbar naturupplevelse, jag har nöjet att bo vid Hallandsåsen med en otroligt spännande och härlig natur. Då jag har en liten son så är det dessutom många träningspass med babyjoggern. Joggern ger mig möjligheten att träna ganska ofta. När jag inte springer i skogen eller med babyjoggern så älskar jag tuffa intervallpass – ett sådant är 6 x 4 minuter.

Det är otroligt kul att få dra igång WCNR, en ide jag burit på ett tag. Mitt företag är proffs på tider, nu kan jag använda den kompetensen i denna serie där mitt ansvar kommer ligga på att hitta banor och att hålla i allt det praktiska. Ambitionen första året är framför allt att löparna ska få upp ögonen för denna tävlingsform. Jag tror att har man testa en gång så är man fast. Dessutom är det ju otroligt bra avbrott i vinterträningen, att få ett tävlingslopp.

Hur har året varit och vad väntar framåt?

Året inleddes bra, men under sensommaren har jag haft lite skador och har då ffa fått cykla och köra rullskidor. Nu är dock löparskorna på igen och det blir ofta rundor med sonen i vagnen. Jag ser fram mot vintern, att få på mig skidorna är alltid magiskt. Sedan naturligtvis att komma i gång med WCNR, West coast night run.

Nästa år är ambitionen sub 40 med babyjoggern.

Du har gått med i Springklubben, varför? Och vad tycket du om #1?

Idén är briljant, kul att få tillhöra ett gäng, att dela med sig av olika erfarenheter, etc. Är väldigt glad att det finns ett löparmagasin för oss som är lite nördiga, innehållet hade en bra mix mellan träning, tävling och personligheter. Jag längtar efter #2.

Stort tack Jonas, kul att du hittat löpningen och grymt inspirerande med WCNR. Jag lovar att jag ska dyka upp och testa. Lycka till med både serien och jakten på sub 40 med vagn. Vill du också ha ett lite nördigare magasin om löpning? Nästa utgåva kommer innan jul och jag lovar – det blir den bästa julklappen i år :) Bli medlem så du vet att du får den under granen: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Vill du ge bort så finns det numera presentkort att ladda ner:

https://springlfa.se/presentkort/

 

Jonas Thor fångad på löpbandet

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X