Hem Aktuellt Dagens Springmedlem…

Dagens Springmedlem…

0

Idag möter ni en spännande man från Stockholm, läs storyn om Rolf Smeds.

Rolf Smeds
Rolf Smeds

Spring har alltid haft en ambition att stödja välgörenhetslopp så gott vi kan, blir ffa genom att skriva om dem. Vi har vår bakgrund i det ideella föreningslivet och när vi ser att någon med stort engagemang försöker uträtta något…. Då gå vårt hjärta igång.   Rolf och hans företag Jobzone har gjort exakt detta. Ett lopp med en ambition om att göra vårt samhälle lite bättre…

Vem är Rolf Smeds?

Jag är en 48-årig entreprenör och löpare som tillsammans med min kompanjon, Anton Lind, drog igång välgörenhetsstafetten ”Running For Shelter” hösten 2014. I år kör vi den för tredje gången och ger hela överskottet till organisationen ”Friends” och deras fina arbete med att förebygga mobbning och utanförskap. Men RFS är inte bara en stafett. Det är en hel dag full av aktiviteter för hela familjen och dessutom bjuder vi (arrangören Jobzone och huvudsponsorn Local Market Group) alla deltagare och sponsorer på en fest på kvällen.

Min egen löpning på mer regelbunden basis började så sent som 2013, då jag i julklapp av min fru hade fått en biljett till det årets ”the Golden Guru”. GG är yogans motsvarighet till ”IRONMAN” och de tre delarna bestod av medverkan i ”Stockholm Halvmaraton” följt av yoga och till sist dans. Totalt 9 timmars aktiviteter till förmån för välgörande ändamål. Jag tog julklappen som en liten pik från frun att kroppen börjat sjangsera och var föga motiverad, för att vara helt ärlig. Men började utöver yogautövandet och att springa två-tre gånger i veckan. Ganska snabbt hittade jag tillbaks till en nivå där jag kunde jogga 1-2 timmar utan att bli trött och glädjen med att springa infann sig.

Hur har 2016 varit?

Nu springer jag flera gånger i veckan och varvar långdistans med intervallträning och backpass. Dagsformen avgör vad det blir förutom på måndagar då RFS-löpargrupp river av ett Årstavarv (7,2 km) tillsammans.  Det blir även några lopp per år förutom RFS förstås. Hittills i år har det blivit Bergen Halvmaraton (stafetten), Urban Mile och Holmenkollstafetten (där vårt företag Jobzone är huvudsponsor).

Vad händer resten av året?

I augusti väntar Bellmanstafetten och i september är det dags för halvmaran och RFS innan Hässelby loppet får avrunda tävlingsåret i oktober. Det ändamål jag satt upp för mig själv är att springa RFS banans 5 kilometer under 20 minuter. Vet i skrivande stund inte om jag kommer att nå dit, men skulle det lyckas är jag nere på tider som jag inte varit i närheten av på över 30 år.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Gick med i Springklubben eftersom jag gillade tidningen och hade stor nytta av träningstips och råd. Dessutom är Spring en sponsor av Running For Shelter.

Hoppas att jag får se er alla till höstens lopp, se mer info på: www.runningforshelter.se

Tack Rolf – Lycka till i jakten på sub 20, med dina övriga tävlingar och kanske ffa med insamlingen till Friends! Vill du också ha träningstips och råd? Gå med i Springklubben – http://spring.pren.nu/

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X