Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Dags att komma ur sitt ide eller?

Dags att komma ur sitt ide eller?

0

Ja idag drar väl utomhussäsongen igång på allvar med Premiärmilen och förhållandena ser rätt fina ut såhär på morgonkvisten. Kommer jag vara där, nej, har jag lite fomo för det ja.

Tycker att Marathongruppens initiativ med en tour med poäng även för sub-elitlöpare (#eskil) är kul men då jag kommer missa Premiärhalvan p.g.a. Wien så blev det lite avslaget. Vanligtvis brukar jag försöka få in något lopp tidigt på våren oavsett om det är träningstävling eller ord. för att sota ur kroppen lite. Detta år har jag prioriterat att få till vecka efter vecka med träning som inte bryts upp med lopp p.g.a. vårmaran i Wien (nu full). Rätt eller fel återstår att se men det kan även slinka in nått innan 21/4. Finns en del bra lopp som Påsksmällen eller Startmilen att välja mellan.

Träningen har rullat på bra i antalet timmar och km men tycker mig ännu vara en bit från nån slags form. Vissa pass har tilltänkt marafart känts oerhört jobbigt men små ljusglimtar har ibland uppdagas vilket gett lite självförtroende.

Sveriges stabilaste och jämna farthållare i form av Mattias och Viktor.

En vecka i solen gjorde även sitt för motivationen, att få springa i shorts och linne är något man verkligen saknar under vintern.

Osäker väglöpare på väg utför.
Fin utsikt från Sukkertoppen.

På testsidan har jag ännu inte hunnit med några längre pass med Alphafly tre utan endast några km-drag ute. Vägrar springa i dom eller version ett på grusiga vägar nu som förstör luftkuddarna. Är fortfarande inte övertygad om att version tre är det nya svarta så just nu lutar det åt version ett för maran. Är dock väldigt intresserad av Asics nya Metaspeed Sky Paris men jag är knappast en chansningars man så trygghet går först.

Ett nja än så länge.

Utöver träningen fortgår arbetet och planeringen med Bålsta Stadslopp och glädjande nog är vi snart uppe i fjolårets deltagarsiffror så här fem veckor innan.

Några av stockholmsloppen har under gårdagen lagt ut lite statistik på andel sub 45 min för kvinnor och sub 40 för män och för skojs skull kollade jag 2023 års statistik för Stadsloppet. Osäker på om många lopp slår det faktiskt eller vad säg om följande?

Kvinnor sub 45: 22 av 28= ca 79 %

Kvinnor sub 40: 14 av 28= 50 %

Män sub 40: 126 av 173= ca 73 %

Män sub 35: 48 av 173= ca 48 %

Nu är vårat lopp inte bara öppet för snabbare löpare utan förhoppningen är att alla slags löpare hittar hit för ha ett trevligt lopp samt före och efter. Nyhet i år är att vi även har klassindelningar på ungdomsklasserna, 13, 15, 17 år.

Platser finns än så länge kvar, se mer info på länk nedan.

Bålsta Stadslopp 2024 (raceid.com)

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X