Hem Aktuellt Dags för VM i Riga

Dags för VM i Riga

0

Startfältet för VM är inte direkt klent med bl.a Faith Kipyegon på engelska milen, Yomif Kejelcha på fem km och Irine Jepchumba Kimais på halvmaraton.

Enligt senaste startlistan har fler än tio herrar pers under timmen på halvmarathon och åtta damer har varit under 67 minuter.

På fem km är det också galna tider med Yomif Kejelcha och Berihu Aregawi med 12:50/12:49 på landsväg som pers som är heta kandidater för medaljerna. Kanske kan även ”aussien” Stewart Mccsweyn blanda sig i?

På damernas fem km toppar Kenya årsbästalistan med Caroline Nyaga som gjort 14:35 före etiopiskan Medina Eisa på 14:46 sedan är det ett hopp ner till nästa som ligger en bit över 15 minuter.

Engelska milen är nog mest svårtippad då det är en distans som inte springs speciellt ofta och årsbästatiderna nog kommer putsas rejält gissar jag.

Sen är ju mästerskap mästerskap så medaljerna slår nog högre än tiderna.

Ni hittar en intervju med amerikanska mästaren Samuel Prakel här.

https://springlfa.se/intervju-med-sam-prakel-infor-vm-i-riga/

Svenskarna då?

För svenska damerna med Carolina Wiktröm och Sara Lahti finns det nog hyfsade chanser till bra placering då väldigt många löpare har ett pers i spannet 69-73 minuter så med en bra dag finns alla möjligheter.

Jonas Glans springer ju som vi tidigare rapporterat fem km och även om en medalj nog kan bli tufft så kan han överraska många då efter den absoluta toppen är ett hopp ner med löpare med pers runt 13:30-14 minuter.

https://springlfa.se/intervju-med-jonas-glans-infor-vm-i-riga/

Mohammadreza Abootorabi som springer halvmaran med en bästatid på 1:02:40 har visat fin form under sommaren och borde kunna placera sig i mitten av fältet.

Ja och min egen form är god även om jag haft ett strulande lår sista 1,5 månaden. Formmässigt är jag i samma slag som när jag satte mitt halvmarapers för tre år sedan med 1:15:30. Ska jag lyckas slå det krävs en bra dag men chansen finns i alla fall.

Vädermässigt ser det just nu ut att bli runt 17 grader med växlande molnighet och rätt blåsigt, inte helt optimalt men när får man det?

Banan (halvmaran) ser snabbt ut och ”stigningarna” ska enligt beskrivningen i princip vara endast på broarna när man springer över floden  Daugava.

Vill man följa loppen kan man kolla in länken nedan för stream.

Eventuellt kanske det dyker upp lite info och bilder på Springs instagram också.

Spring (@magasinspring) • Foton och videor på Instagram

World Athletics

På återhörande och eventuellt seende!

Strumpleverans i världsklass från Elite Lab av Andreas.

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X