0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Våra hårdbevakade lopp 2014 Allt om KK-Joggen 2014 Dags för publik-och löparfest i Katrineholm

Dags för publik-och löparfest i Katrineholm

På tisdag kväll är det dags för KK-Joggen. Springlfa.se hårdbevakar loppet på plats i Katrineholm och har tagit ett snack med Linn Gustafsson från tävlingsledningen.

DSC_7791
Haben Idris, Akbit Gebrekal, vinnaren Japhet Kipkorir och en jagandes Fredrik Uhrbom på Katrineholms gator. Än så länge är Kipkorir anmäld ur den kvartetten. Arkivbild: Mikael Grip

Hur är läget så här ett par dagar innan loppet?

– Jodå, det känns bra. Det är det 25-upplagan av KK-joggen (Katrineholms-Kuriren-joggen) och vi har 21 löpare som är anmälda till årets lopp som har varit med och sprungit alla tidigare 24 lopp.

Hur ser det ut på anmälningssidan?

– Det ser bra ut. Vi hoppas på att komma upp mot 1500 löpare och om det blir som det brukar vara med antalet efteranmälningar så kan vi nog komma upp mot det antalet,

KK-Joggen är alltid en stor publikfest. Hur gör ni för att locka ut så mycket folk?

– Jag tror mycket handlar om att många katrineholmare känner någon som är med och deltar i loppet och ger sig ut och hejar på dem. Sedan är det en ”återvändarvecka” v 32 varje år då det arrangeras en stadsfestival, Katrineholms-veckan som arrangeras av fem lokala idrottsföreningar och som i år arrangeras för 30:e gången. KK-joggenarrangeras i år för 25:e gången (vilket kommer visa sig på medaljerna).

Vilka distanser har ni och varför?

– För de allra yngsta (upp till 8 år) är det 1,2 km som gäller och de som är lite äldre (9-14 år) är det 2,7 km som är distansen. Sedan erbjuder vi en distans på 5,1 km och en kvartsmara (10 549 meter). Vi har valt lite olika distanser för att vi vill att alla ska kunna delta och att de som vill springa lite längre ska kunna erbjudas det.

Har några elitlöpare anmält sig ännu?

– Vi har fått in flera elitlöpare som redan anmält sig, men historiskt sett så brukar det dyka upp flera elitlöpare samma dag som loppet går Vilket vi även hoppas på i år.

Bland herrarna har vi 33 löpare anmälda som har bättre mil-tid än 40 minuter. Segraren från förra året JaphetKipkorir är anmäld. Han kommer att utmanas av flera duktiga löpare, några av dem är: Nasir Dawud (Eskilstuna Friidrott), Abraham Adhanom (Eskilstuna Friidrott), Patrik Sällstedt (Enhörna IF), Linus Rosdal, (KFUM Örebro Friidrott), Albin Olausson (KFUM Örebro Friidrott), Boniface Mukua (Kenya) och Zachariah Miruka Mogendi (Kenya). Bland damerna har vi 14 löpare som har personbästa under 45 min på milen. Bäst anmälda tid har Monicah Wahome(Kenya), följd av Hanna Landegren (Team ICA Trossen Trosa), Erica Lech (Örebro AIK), Kristina Höggström-Wedding (Motala AIF), Frida Södermark (GoIF Tjalve) samt Marie Sandberg (Sköldinge IF).

DSC_7957
Marie Sandberg placerar sig alltid högt upp i KK-Joggen. Arkivbild: Mikael Grip

Varför ska man enligt dig springa KK-Joggen?

– Ett trevligt lopp med många som hejar längs med banan. Det finns en stark tradition att tisdag veckan 32 är det KK-joggen i Katrineholm och många planerar in det lång tid i förväg.

Ni har arrangerat det här loppet i så många år nu att alla funktionärer vet sina roller?

– Det finns de funktionärer som har varit med alla de tidigare 24 åren men många nytillkomna under åren är det också. Vi är fyra arrangörsföreningar under KK-joggen som har olika ansvarsområden och detta kan vara den aktiviteten under året där det sker ett stort samarbete mellan olika idrottsföreningar i Katrineholm.

Stort lycka till med arrangemanget!

– Tack så mycket!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,658FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X