Hem Aktuellt Daniel Lindholm springer vidare

Daniel Lindholm springer vidare

0

Det känns fruktansvärt att skriva detta, en löpare, en människa, en pappa, en bror, bara 41 år gammal går och lägger sig och vaknar inte igen.

2017 pratade jag med Daniel, han hade blivit prenumerant på magasinet och jag presenterade en medlem om dagen, se: https://springlfa.se/dagens-medlem-137/

Det var ett härligt samtal om löpning, mål, ambitioner och träning. Sedan har han funnit i bakhuvudet och jag har sett honom i några resultatlistor då och då. Idag kontaktade hans bror Måns mig, Daniel har avlidit. Här kommer Måns ord:

Till minne av löparen Daniel Lindholm

Min högst älskade bror Daniel Lindholm avled hastigt i Falun den 8 mars 2022,

Daniel föddes i Falun 1980 och redan i hans ungdom växte idrottsintresset fram, han provade på ishockey, styrketräning, fotboll och innebandy. Med tiden växte intresset för löpning och efter gymnasietiden var det löpning som blev hans stora idrottspassion. Han utbildade sig även till idrottstränare.

Bland Daniels meriter finns många framskjutna placeringar i DM och olika stadslopp. Han syntes ofta på pallen efter loppen. Daniel var en duktig maratonlöpare och kom trea på Vintermaran i Stockholm 2013 med tiden 2.37. Jag hade glädjen att följa honom på plats under loppet. Han marapers var 2.36.48 från Säter eller Kvarnsveden? Han sprang Stockholm marathon ett antal gånger, som bäst på 2.41.13 – 2016 då han placerade sig som nummer 38. Tillsammans med Daniel som lagledare vann vi med Dalregementets IF Vasastafetten míxedklass 2008 och 2009 där Daniel presterade starka sträcktider. Daniel var också duktiga på kortare sträckor, 2015 sprang han 1500 meter på 4.27, 3000 meter på 9.16 och 5 km på 15.57. 2013 gjorde han 33.17 på 10 000 meter på Stockholm stadion. Hans PB på halvmaran var 1.14.24 och Lidingöloppet gjorde han som bäst på 1.53 låga.

Jag minns alla träningstävlingar vi hade Tisken-runt i Falun, Stångtjärnen runt med Falu IK, pass i Elitspåret Lugnet, Stångtjärnsspåren och i Kålgårn i Falun och på Gamla fruns väg mot Grycksbo.

Daniel var också under en tid en uppskattad tränare för Falu IK, en klubb som han också representerade.

Daniel hade många kompisar i löparvärlden och han var en fin och snäll person. Han fick avsluta sin löparkarriär 2018 med en seger på 5km i Tällberg. Han hade planer på en comeback men så blev det inte. Han finns i mitt hjärta och är med mig i all löpning framöver.

Närmast sörjande är sonen Teodor, mor och far och storebror Måns som alltid kom långt efter i löparspåret.

Daniel blev 41 år, hedra gärna honom med ett löppass!
/Måns Lindholm

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X