David dödade spänningen i Wallanderloppet

Nyheter  

Inte ens poliser med dragna vapen kunde stoppa David Nilsson från att vinna. Foto: Björn Tufvesson

24-åringen från Öland tävlar en hel del i sommar och vinner också en hel del. I Wallanderloppet fanns det ingen spänning alls.

Avsaknaden av intriger, täta fighter och en spännande upplösning var total. Därtill var David Nilsson för stark och överlägsen.

– En bana med många kurvor. Kanske borde jag se filmerna lite mer ingående efter det här, berättar Högbylöparen.

Walle_2

David Nilsson jagades inte alltför hårt på Ystads kullerstenar. Foto: Björn Tufvesson

Loppets sträckning följer kriminalkommissarie Wallanders rollfigur spelad av Rolf Lassgård. De 333 deltagarna (rekord med en löpare från 2010!) springer bland annat förbi den klurige kommissariens bostad på Mariagatan och upp mot polisstationen.

David vann med 18.02 på den sex kilometer långa banan. Alltså nästan exakt tre minuter per kilometer i snittfart. David var snabb men Gustav Svedbrants banrekord 17.44 från 2005 rådde han inte på. Tvåa slutade Jakob Lööf, Pan-Kristianstad 18.33 och trea Magnus Hansson, IFK Trelleborg, 18.36.

Damklassen vanns av Sara Ivarsson, IS Göta, 21.40. 13 sekunder före Sandra Nilsson, Åhus.

Walle_3

Sara Ivarsson var snabbaste dam i Wallanderloppet. Foto: Björn Tufvesson

Givetvis fanns det en och annan ”polis” med i startfältet. Hur det var med tjuvar och banditer är lite mer osäkert. David Nilsson stal i vilket fall som helst inte segern. Istället var han på ett ärligt sätt bäst från start till mål.

Walle_4

Ännu fler löpstarka poliser på språng. Foto: Björn Tufvesson 

David som är dubbel SM-silvermedaljör, terräng-SM (tolv km) och maraton, den här säsongen, håller igång en populär blogg här på Löpning För Alla och satsar nu vidare mot bland annat ban-SM 10 000 meter och Stockholm Halvmarathon i september med SM-status.

Innan dess dyker han säkert snart upp någon annanstans. Frågan är bara vart?

 Dela på Facebook