Hem Aktuellt nummer David Nilsson menar allvar med sin löpning

David Nilsson menar allvar med sin löpning

0

omslag7

Nya numret av Spring är här!  Vi har träffat VM-löparen på maraton David Nilsson hemma i Löttorp på Öland.

24 timmar – David Nilsson menar allvar med sin löpning

Foto: Björn Dahlgren

Spring har varit på Öland och träffat VM-löparen David Nilsson som är Sveriges snabbaste löpare på maraton i år med tiden 2.17.19. David är en experimentglad löparprofil som blivit seriöst intresserad av löpning.

Vägen tillbaka – Nu får han sina kickar på naturlig väg

Foto: Jessica Bentsen

Han vaknade ur drogpsykosen på sjukhuset i Lund och stirrade in i pappas ögon. Och han ser fortfarande mamma i livets backspegel, hur hon bryter ihop när hon möter ett vrak i hallen. Minnen som ger ångest många år senare. Christian Klingebrant går ”all in” – förr rakt in i dimman, nu på jakt efter ett perfekt löpsteg och personliga rekord.

Sverige Springer – ”Löparkvällarna blev en nystart”

Foto: BG Nilensjö

De senaste åren har långdistanslöpningen i Umeå vuxit rejält på bredden. Spring besökte en stad med framåtanda som erbjuder goda träningsmöjligheter för löpare på alla nivåer.

Petra möter – Magnus Bergman

Foto: Johanna Ankarcrona

Det fanns en tid när Magnus Bergman levde för sin löpning och skördade stora framgångar. I 16 år hade han den svenska rekordtiden på Lidingöloppets tremil. Springs Petra Månström träffade 1.37-Bergman för att prata om separationen, bildskönheten – och självklart Lidingöloppet.

Trail – Högklassig traillöpning på höglandet

Med branta backar och trolska John Bauer-skogar är norra Småland en dröm för traillöpare. Spring tog med sig fyra smålänningar, samtliga med Lidingöloppet i sikte, på en höjdarutflykt i terrängen. Vi visar också vägen till andra spännande trailupplevelser i landskapet.

Foto: Daniel Lagerqvist

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X