Hem Nyheter David och Camilla snabbast i Stockholm Halvmarathon

  David och Camilla snabbast i Stockholm Halvmarathon

  0

  Det var två VM-löpare som hade mest bråttom i Stockholm Halvmarathon.

  David Nilsson i mål som vinnare i Stockholm Halvmarathon. Ett lopp Högbylöparen också vann 2015. Foto: Kristina Rosenberg

  I herrklassen stack en kvartett med David Nilsson, Högby IF, Robel Fshia, Spårvägens FK, Abraham Adhanom, Eskilstuna FI och Tesfaldet Negash, Brännans IF, iväg från start.

  – Jag hade bestämt mig för att bara hänga med och försöka avgöra under slutdelen av loppet. Men farten sjönk och jag kände mig stark. Efter 17,2 kilometer löpning i botten av backen i Tantolunden ökade jag farten, berättade David som direkt fick en lucka.

  Sista 1 098 meterna blev Davids snabbaste av alla. Då sprang han i 20,3 km/h eller i 2.58-fart/km.

  Segertiden skrevs till 1.06.54.

  Abraham Adhanom slutade tvåa med 1.07.34 och Negash blev trea med 1,07.53, Fshia, som inte kunnat träna för fullt de senaste veckorna på grund av en trafikolycka där Robel blev påkörd av en bil när han cyklade, slutade på fjärdeplats med 1.08.46.

  – Det hade varit kul om Robel hade haft samma form som tidigare i somras. Då hade vi säkert kunnat pressa tiden med en minut, sa David som hade tänkt springa ett tiokilometerslopp i Hamburg på söndagsförmiddag.

  Men Arlanda Express blev försenat så det blev inget Hamburg för David som nu siktar på Köpenhamn Halvmarathon 17 september och Lidingöloppets 15 kilometer helgen efter.

  Stockholm Halvmarathon hade tur med vädret med skön temperatur och molnig himmel. Elitlöparna hann springa i mål innan regnet började strila ned.

  5 852 män sprang i mål.

  Det blev finsk seger i damklassen genom Camilla Richardsson. Foto: Kristina Rosenberg

  I damklassen kom varken Mikaela Larsson, Spårvägens FK, eller Ida-Maria Nicklasson, Finspångs AIK, till start.

  Detta öppnade upp för finska VM-löparen (3 000 meter hinder) Camilla Richardsson som kunde vinna en överlägsen seger med tiden 1.15.34. Tvåa slutade Johanna Bäcklund, Runacademy IF, 1.19.36. 47-åriga Åsa Lundin, Vallentuna FK, kom trea med 1.22.08.

  3 710 kvinnor fullföljde årets Stockholm Halvmarathon.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X