Hem Nyheter David och Charlotta har guldvittring på terräng-NM

  David och Charlotta har guldvittring på terräng-NM

  0

  På lördag är det dags för Nordiska mästerskapen i terränglöpning i norska Kristiansand.

  David Nilsson, Högby IF, män seniorer, brons, rycket som sprängde fältet
  David Nilsson är i fortsatt bra form och vann ett brons på terräng-NM förra året. Blir det ännu bättre i år? Arkivbild: Deca Text&Bild

  Mästerskapet har en snygg hemsida, men de vackra sommarbilderna och den snygga filmen med torrt underlag är nog inget deltagarna ska räkna med. Lördagens väderprognos talar om sju plusgrader på den norska sydkusten och ganska stor risk för regn. Så en del lerunderlag är nog mer troligt. Den 1,5 kilometer långa slingan består också av en del gräs och utmanande kurvor.

  De manliga seniorerna springer nio kilometer och Sverige ställer upp med David Nilsson, Olle Walleräng, Andreas Åhwalll, John Foitzik, Staffan Ek och Gabriel Steffensen. David Nilsson, tia på terräng-EM förra året, visade fin form i terräng-SM nyligen på 12 kilometer och kan mycket väl bärga ett individuellt guld. Olle Walleräng är regerande nordisk mästare och ska inte räknas bort från tätstriden.

  Charlotta Fougberg har gjort en rejäl satsning på höstens terrängsäsong och kan mycket väl vinna guld på terräng-NM. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Damseniorerna tar sig an 7,5 kilometer. Sverige kommer med Charlotta Fougberg, Sara Holmgren, Ronja Fjellner, Louise Wiker och Frida Kristiansson. Sara Lahti står över NM, men har siktet inställt mot terräng-EM om en månad. Charlotta Fougberg har gjort en uttalad terrängsatsning den här hösten och räknas bland favoriterna till guldet.

  Det blir inte lätt för någon motståndare att utmana Suldan Hassan om segern i juniorloppet. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Herrjuniorerna springer sex kilometer. Sverige ställer upp med Suldan Hassan, Simon Sundström, Oliver Löfqvist, Abdikhalaq Nooh och Mohamed Mohamoud. Suldan Hassan var tvåa i seniorloppet på fyra kilometer på terräng-SM och blir favorit till guldet i juniorklassen.

  4,5 kilometer är distansen för damjuniorerna. I Sveriges lag springer Frida Karlsson, Sara Christiansson, Gael de Coninck, Maja Majbäck och Mika Söderström.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X