Hem Blogginlägg Det är i Hofors det händer!

Det är i Hofors det händer!

0

Hörrni, jag har flyttat till Hofors! Min sambo är ursprungligen från Hofors och jag själv kommer från en mindre ort så det kändes naturligt att nästa steg skulle bli att flytta till ett hus på landsbygden. Personligen tycker jag att Hofors är helt perfekt! Fantastiska löpmöjligheter, bra förutsättningar för längdskidåkning och världens bästa Brynäs IF en liten biltur bort. Dessutom har jag längtat väldigt mycket att få umgås mer med Christian och Carola. Christian har jag skrivit om tidigare på bloggen och Carola är hans sambo. Dom är verkligen två härliga typer som brinner för träning och hälsa, och nästan varje gång jag har träffat dom spritter det i kroppen av inspiration så att jag knappt kan prata ordentligt ibland. Tillsammans driver dom företagen Aktivera mera och Aktivera flera i Hofors med just inriktning på träning och hälsa. Carola har precis bestämt sig för att våga satsa heltid på sitt företag och sagt upp sig från sitt jobb, och Christian håller på att starta ett CrossFit-inspirerat gym som han beskriver som ett ”lekland för vuxna”. Otroligt modiga och framför allt inspirerande beslut!

Tips!

Så hur har dom här två inspirerat mig då? Jag har funderat mycket på olika saker jag skulle kunna tänka mig att göra inom träning, kanske framför allt löpning. Men jag har haft svårt att veta just vad jag vill göra. Som ni kanske vet har jag en bakgrund som sprinter. Jag började med sprint när jag var 19 år. Ganska sent, men det gick bra väldigt fort. Efter ett år med klubbrekord och medaljer av olika valörer blev jag uppringd av Carolina Klüfts tränare, Agne Bergwall, som ville att jag skulle komma och träna med IFK Växjö och deras elitgrupp. Jag flyttade till Växjö och tränade där under ett par år. Under dom här åren fick jag uppleva allt som elitidrott handlar om. Jag har alltid haft ett stort intresse för elitidrott och nu fick jag studera de bästa på nära håll, och samtidigt uppleva allting själv – något de flesta idrottsnördar bara kan drömma om! Efter mina år i Växjö växte mitt intresse och jag hoppade runt från tränare till tränare och fick lära mig nya träningsfilosofier, och även träffa andra personer som arbetar med träning och ta del av deras tankar. Jag började läsa vetenskapliga artiklar om träning och löpning på både svenska, engelska och tyska, och jämförde hur man tränade sprint, medel- och långdistans i andra delar av världen. Jag fortsatte med det samtidigt som jag började träna på egen hand utan tränare. Något jag knappt hann börja med förrän jag fick frågan om att starta upp en friidrottssektion åt Stockholm Snipers. Under 2,5 år byggde jag upp verksamheten och tränade ett fantastiskt gäng med framför allt sprinters och långdistanslöpare. Dom verkade väldigt nöjda med det jag åstadkom med tanke på all fin uppvaktning jag fick när jag skulle lämna. Jag applicerade en del av min träningsfilosofi under dom här åren och det verkar ha slagit väl ut. Många sänkte sina pers på dom längre sträckorna, vissa flera minuter, och andra sprang eller sprintade bättre än vad de gjort på länge.

Med den här bakgrunden och mitt brinnande intresse för prestationsidrott blir det rätt tydligt vad jag borde syssla med. Jag förstår att ingen utbildning kan ge mig den här ovärderliga erfarenheten och kunskapen som jag samlat på mig under snart 10 års tid. Allt detta har gått flera varv i mitt huvud genom åren och utifrån det har jag skapat mig en egen träningsfilosofi som går lite utanför ramarna. Än så länge håller jag den för mig själv. När jag tidigare delat med mig lite grann av mina tankar har jag mött tvivel eftersom min filosofi inte helt och hållet går hand i hand med hur man tränar löpning i Sverige. Men det är dags att testa nya vägar för att utveckla svensk löpning. Och om Christian och Carola vågar gå sin väg så ska väl jag våga gå min. Det är i Hofors jag tänker ta steget och starta upp min verksamhet med inriktning på snabbhet, uthållighet och idrottspsykologi för att hjälpa idrottare och personer som är redo att göra det jobb som krävs för att nå sin maximala kapacitet. Då får jag äntligen syssla med det jag brinner för på riktigt.

För övrigt kan jag säga att mitt långdistansexperiment fortfarande flyter på bra! Persade på milen på träningen för nån vecka sedan så får vi se om det kan gå lika bra på tävling.

 

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X