Hem Blogginlägg Emring & Järlmo Early bird mot Stockholm & Ravelli

Early bird mot Stockholm & Ravelli

0

flyg 2
Early bird mot Stockholm, touchdown 45 minuter senare, i illfart till Gävlevägen 22 med varsin kaffe i handen, ”Hej har vi kommit rätt? Är detta löpcoachutbildning?”
”Ja välkomna” svarar en kvinna med härlig skånsk dialekt, detta blir bra kände vi, riktigt bra. Vi är på Urban Tribes Löpcoachutbildning.

Penna, kompendium och presentationsrunda, det var banne mig längesedan vi satt i skolbänken. Kreatinfosfat, laktat, blodomlopp, muskelfibrer och pulszoner, det var en maffig agenda med aerob respektive anaerob träning, centrala och lokala träningskapaciteter och analyser av pulskurvor, sannerligen intressanta ämnen.

Det var till och med så att den berömda ”matkoman” efter lunch uteblev då vi satt som klistrade, vår lärare Pernilla var helt fantastiskt på att förklara och genom hennes energi och engagemang höll hon oss fokuserade.

Efter en dag i skolbänken var det himla kul att hoppa i trikåerna, snöra på sig skorna och ge sig ut för att praktisera. Det var en taggad grupp i färgglada kläder som gav sig iväg.

Vi fick ta del av löpskolning med fokus på kroppens lutning, vikt på foten, armrörelse och fotisättning, ja nyttiga övningar för två gamla fotbollsspelare. Trippning A, drills och skippning var helt ny namn för oss, det var först när den så kallade Ravelli-övningen kom som det kändes bekant av förklarliga skäl.
Tänk att dessa små detaljer i tekniken kan göra sådan skillnad. Hädanefter kommer vi alltid att lägga in löpskolningsövningar, ja det skall bli lika självklart som uppvärmning och rörlighet. Promise!

Vi fick även möjlighet att testa att löpcoacha en mindre grupp och sedan få feedback på detta. Mmm en nervös uppgift som faktiskt gick skapligt.

Att vår Löplyx-kollega, Kenth arbetar för Urban Tribes hade vi koll på, att han däremot skulle dyka upp just denna dag som löpcoach hade vi ingen aning om så det var ett kärt återseende och vi tror att det var ömsesidigt.

Strax innan tre så var det dags att lägga sig på mattan och lära sig mer om den funktionella träning som är bra för oss löpare. Balansövningar, få kontakt med ditt säte, plankan i sidorörelse, tågång, ja vi fick testa på många bra övningar som man egentligen aldrig förknippat med löpstyrka.
Utbildningen led mot sitt slut, diplomceremonin och en gruppbild var det enda som återstod sedan var det dags att ta farväl av många härliga personligheter.

Vi satte oss i taxin, tittade på varandra och skrattade, ”Shit, vi har blivit löpcoacher!” Stockholm visade sig från sin bästa sida och bjöd oss på vacker kvällssol på väg mot Skepparholmen.

Väl framme möttes vi av den här vackra vy, ja likt en tavla.

Med trötta och ömmande muskler drog vi på oss badrockarna och gick ner till den nya spaanläggningen för lite avkoppling, välbehövligt.
Så nu sitter vi här med diplomen framför oss och ser så himla mycket framemot att dela med oss av vår kunskap, inspirera och motivera till att löpningen blir en del av vardagen, ja kanske till och med tillsammans med sin partner.
//Camilla & Johan

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X