Hem Aktuellt EM Guld till Perceus Karlström

EM Guld till Perceus Karlström

0

Det blev riktigt kul under andra dagen av EM när Perceus vann EM Guld på 20 km gång, ett helt magiskt lopp där han verkligen gav allt och snittade under 4 min/km. Det var Perceus första mästerskapsguld efter fem tidigare medaljer och han befäster sin position som en av världens absolut bästa gångare.

Emil Danielsson som har haft en tuff säsong med överträningssymptom gjorde en väldigt bra insats vid 5000 meter ikväll. Det var ett väldigt stort startfält och väldigt stökigt i princip genom hela loppet där Emil visade upp kyla och rutin och lyckades hålla sig bra med hela tiden. Loppet gick inte snabbt, första kilometern på 2,45, halvvägs var det 6,53, alltså ett tempo som skulle ge 13,46 som sluttid. Tempot höll i sig fram till 3000 meter där man passerade på 8,17, dvs fortsatt 2,45 tempo. Sedan drog tempot successivt upp för att sista varven gått riktigt fort. Jakob Ingebrigtsen segrade på 13.20, det vill säga de sista 2 000 meterna springer han på 5,03 – väldigt snabbt! Emil har 13,26 alltså 5,09 – otroligt bra och skönt besked. Emil blir 12:a och det är klart godkänt.

Henrik Larsson är första svenska sprinter på 50 år som springer en mästerskapsfinal han blir fyra. Kanske kan det bli brons då en av de som framför honom uppenbarligen tjuvstartade. En protest är inlämnad.

Lovisa Karlsson satte personligt rekord i mångkampen och en stor överraskning stod Vanessa Kamga för som satte personligt rekord och blev femma i diskusfinalen.

I morgon är det mycket kul att se fram mot, först Suldan och Hanna som springer halvmaran, senare final med Andreas Kramer på 800 meter, Yolanda på 1500 meter och både Emilia Lillemo och Linn Söderholm i final på 3000 meter hinder.

Perseus KARLSTRÖM, Europamästare! Foto Deca text&bild

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X