Hem Aktuellt Emil imponerar!

Emil imponerar!

2

Vilket år han har Emil Danielsson, nytt personligt rekord igen – nu 3.34,16 på 1500 meter och det i en VM semifinal. Konkurrensen i de manliga löpgrenarna är brutal, en tid på 3.34 borde räcka till final, men det saknas över en sekund. Emil har dock en chans till då han på torsdag springer 5000 meter. Med detta loppet i ryggen finns det stora möjligheter att vi får se honom sätta ännu ett personligt rekord i år. Rekordet i dag var hans trettonde personliga rekord i år:

1 på 800 meter inomhus

2 på 1500 meter inomhus

1 på en engelsk mile inomhus

1 på 3000 meter inomhus

4 på 1500 meter ute

2 på 3000 meter ute

2 på 5000 meter ute

Emil på VM Budapest 2023, Foto Deca text & bild

2 KOMMENTARER

  1. Gör gärna ett reportage framöver om Emils träning som, via Strava, ter sig väldigt tröskelbaserad året om + i kombo med jämn hög volym även nära inpå stora tävlingar, som VM nu. Dessutom verkade han träna i Stockholm ända inpå mästerskapet.
    Vote roligt se/höra Emil beskriva sin träningsfilosofi – som dock förstås lätt går att koppla till Bakken/Ingebrigsten – men finns det även en röd linje direkt från pappa Johnny ? Jag anar det.

  2. Hej Martin!
    Emil har bland annat varit 24-timmars profil i magasinet. Men det var några år sedan – ska följa upp det i höst och se hur han har förändrat träningen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X