En bestämd man

Ove Haugen  

Strax innan jul bad jag ”Löpning för allas” chefsredaktör byta ut fotografiet av den leende, glasögonprydde mannen som fanns i min bloggpresentation. Jag var ju den enda bloggaren vars foto inte antydde att hen var löpare.
Redaktörn lovade att fixa saken och tillade att jag minst sagt såg beslutsam ut på den nya bilden.
Och visst var jag beslutsam! Nu skulle det bli nya tag. Nya rundor. Nya bloggposter. Likt en självspäkande Mårten Klingberg skulle jag rusa fram över webbsidor och löparbanor i ett tempo som skulle få omgivningen att häpna. Var det kanhända en tromb som passerade?

Det var dock endast redaktörn höll sitt ord; bilden byttes ut, men inget mer hände. Först nu, två månader efteråt, har jag insett att mitt bestämda ansiktsuttryck inte räcker för att göra mig till en snabbare och mer uthållig löpare. Eller bloggare. Eller bådadera.
Så vad göra åt saken? Åtgärden blev att leta fram ett träningsprogram som förhoppningsvis  efter misslyckade försök med halsfluss och annat otyg ska leda mig fram till ett väl genomfört Stockholm Marathon, den 31 maj.
Jag menar, det vore ju en skam om inte jag – som tagit mig från soffläge till att under fem år ha sprungit 7342 kilometer och två Lidingölopp – skulle kunna ta mig samman och springa 42 kilometer i ett svep!

I kväll kör jag i gång, med trettio minuter i behagligt tempo, och sedan är det bara att öka! Och om du vill ha koll på hur det går – om jag till sist sprintar i mål likt en pigg men något blek version av Haile Gebrselassie eller bryter halvvägs och skyller på vallningsproblem – ja, då följer du förstås bloggen.
(Visst. jag vet, det finns redan en miljon löpare som bloggat om sin väg fram mot marathon. Men inte alla har ett lika beslutsamt ansiktsuttryck!)

P.S. Den eminente fotografen Sören Håkanlind, som jag har äran av att dela arbetslokal med, tog bilden i Änggårdbergen för ett och ett halvt år sedan. Det skulle bli ett reportage i Göteborgs-Posten om risken för fästingsmitta, och jag intervjuades som representant för en av dem som vistades i området utan att vara vaccinerad. Always living on the egde!
Intervjun användes dock aldrig, men tack vare ”Titta han springer” kom nu vår lilla fotosession till nytta. Kolla gärna in Sörens hemsida: www.hakanlind.com

festingbild

 

 Dela på Facebook