0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Blogginlägg En fisk på land (fast tvärt om)

En fisk på land (fast tvärt om)

Alla går runt och säger det så då får väl jag också göra det: Vilken sommar Sverige bjuder på!

Dagarna är helt magiska och fylls med sol och bad, grillkvällar med gamla kompisar, båtturer, segling, stan, landet… Och så lite träning på toppen! För att spara ben och kropp körde jag dock våtvästpass i Valhallabadet igår. Gör man rätt är det grymt jobbigt, samtidigt som kroppen känns som bomull. Men jag känner mig inte hemma i simhallen. Det är som en fisk på land, eller tvärt om blir det ju; ett landdjur i vatten. Och plötsligt kan jag förstå hur en icke-löpare kan uppfatta en löpare.

Det finns två omklädningsrum på Valhalla. Ett är för flickor och ett är för damer. Var byter jag om?

Det finns 500 skåp i omklädningsrummet och man får välja vilket man vill. Vad gör man om man glömmer vilket skåp man valde?

I simbassängen finns massvis med banor. Vissa är till för snabba simmare (alltså frisim) och vissa är till för lite långsammare simmare (alltså bröstsim). En löpare med simkuddar som springer under vattenytan och knappt rör sig framåt, vilken bana?

Jag tar i när jag tränar. Är det intervaller så ska det göra lite ont. Att bli blodröd i ansiktet kommer som en biprodukt av hård träning. Att flåsa är en annan reaktion vid ansträngning. Jag är inte döende, även om badvakten gjorde sig redo för en livräddning. Jag har aldrig varit mer levande än när jag tränar intervaller.

Streamline, DPS, skovel, rotation, demont, vattenpolosimning… När elitsimmarna gick igång längtade jag till Skatås. Tröskelintervaller, mjölksyratröskel, strides, koordinationslopp, natural running, skodämpning, pronation, drills, progressiv distans och löpskolning är löparnas språk. Je ne parle pas français.

Ursäkta min franska.

20140730-224644-82004501.jpg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,658FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Växelbruk

0
Det är väl lite si och så med löpningen just nu, veckomängden är nere på ensiffriga nivåer i kilometer räknat. Jag är väl hyfsat...

Racerapport MLM Maraton

November drain

- Annons-

PODCAST

X
X