En hårfin skillnad mellan idioti och framgångsrecept!

2
14

I söndags fick jag mottaga ett fint pris från min löparklubb Hässelby SK, nämligen Årets Bragd 2014!

Detta baserades på mitt glädjelopp i SM halvmaraton i september, där jag fick fin revansch från EM-loppet i maraton och samtidigt överraskade många genom att sololöpa hela vägen fram till SM-guld! Uppladdningen för det loppet gjordes också genom att jag avverkade några av mina funktionärsjobb i klubben, med att stå och dela ut nummerlappar hela fredagen och det är nog inte den optimala uppladdningen om du frågar erfarna löpare… Nämnas skall dock att jag fick  hjälp av min mamma och även hennes väninna Elisabet, så att jag kunde pausa och sitta ner några minuter extra samt inte behöva jobba så mycket innan start på lördag förmiddag.  Även David gjorde ett inhopp eftersom han oturligt nog bröt tån under träningspasset på väg ner till Stockholm och därmed kunde han jobba som vägspärr medan jag värmde upp i lugn och ro – “den enes död den andres bröd”!

mamma hjälpte till
mamma hjälpte till

Lite roligt att jag på väg till att hämta detta pris, på Hässelbys årsmöte i söndags klockan 15.00, lyckades göra en liknande späckad uppladdning, eller vad sägs om:

 • 01.10 lördag 14/3 kliver jag på flyget i Addis Abeba efter 3,5h väntetid i bytet från Nairobi
 • 06.30 söndag 15/3 mellanlandning i Frankfurt och ute spöregnar det
 • 09.30 landar på Arlanda och möts av strålande solsken – klart jag ska ta vara på dagen……
 • 10.13 pendeltåg och byte till buss mot Sundbybergs IP
 • 11.00 anmäler mig i motion Lång, 11,2km på 2 Sjöar Runt och langar in min megapackning i värdeinlämningen
 • 12.00 start 11,2km – startar i maklig takt och jobbar igång kroppen och är riktigt nöjd med genomförandet
Herrsegraren Ebba och jag fångades på bild. Vem behöver mössa när håret värmer?!
Herrsegraren Ebba och jag fångades på bild. Vem behöver mössa när håret värmer?!  foto: alj, www.friidrott.se
 • 13.53 buss till Spånga och byte där för att åka till Hässelby Gård
 • 14.48 upplockad av Stig Himberg i bil
 • 15.00 Hässelbys årsmöte (kanon med stärkt fika så att jag klarar dagen!)
 • 16.25 skjuts till brommaplan, tunnelbana till stationen, släpa väskan till tåget, går tillbaka och köper lite färdkost
 • 17.45 tåg mot Falun
 • 20.20 byte till ersättningsbuss i Borlänge (vi var 10min sena och Tågkompaniet väntar INTE på SJ…)
 • 21.00 hämtad på stationen av David och härlig Rödbetspaj till middag hemma!

Det går att göra dessa på gränsen till idiot-upplägg, någon gång ibland, när andra hjälper till och stöttar upp det. Hade inte Stickan hämtat mig där vid hållplatsen och kört mig sista km till Hässelby IP hade jag nog satt mig ner på väskan och suttit kvar där än =). För att inte tala om att Marianne hade fixat utomordentlig energipåfyllning då jag med min stora packning inte hade utrymme att köpa med mig så mycket eftersom jag inte kunde bära mer. Flygning och svullenhet brukar vara pest och pina för mig men fötterna var inte så farligt svullna efter resan faktiskt, men jag reste ju också i min egen lilla speciella outfit:

Är det inte modernt med shorts och tights längre?!? #compressport
Är det inte modernt med shorts och tights längre?!? #compressport

 

Apropå håret så kan jag säga att det är lite komiskt ibland det här med utrustning och att jaga gram på skor…när jag i nuläget har säkert minst 0,5kg extra på huvudet att bära på! Går ganska bra att hantera när jag springer rakt fram på vägar men jag vet inte riktigt hur det ska funka i skogen, det får bli en utmaning till nästa helg i Danish Spring. Annars lär David (och kanske Olle Boström) få ett gediget “funktionärsuppdrag” med att fläta upp allt =). Sen blir det ju som värsta formtoppen med 0,5kg kapat i ett nafs, men eftersom jag vill skjuta på min formtopp ett tag framåt så siktar jag på att ha burret kvar ett tag till.

På tal om utrustning är jag numer ruskigt snygg och fräsch efter att ha kommit hem till en sen julklappsöppning:

Det finns inget dåligt löparväder, bara att klä mig rätt!
Det finns inget dåligt löparväder, bara att klä mig rätt!

Och HÄR är min favoritplats för optimal återhämtning före-/efter passen. Givetvis inbäddad i kenyanska masai chuka!

Den viktiga vilan.
Den viktiga vilan.

 

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här