En historisk Hjälte i Varvet

0
23

En Hjälte i mål i GöteborgsVarvet för 32:a gången av 32 möjliga. Foto: Mikael Grip.

– Det har blivit en tradition, sa Christer som är en av de 77 löparna som varit med hela vägen från starten 1980.

– Då bodde jag i Göteborg, annars hade jag nog inte varit med från början, berättade den 55-årige läraren som har en fix idé vid varje start.

– Eftersom vi som har sprungit alla år har en egen startgrupp så brukar jag ha som grej att försöka ta ledningen i första uppförsbacken, det gick bra i år också. Visserligen blir även jag äldre, men jag var ändå rätt ung från början. Totalt tror jag att jag blev trea eller fyra av oss som sprungit varje år, sa Christer efter 1.45,18.

På sekunden fem minuter per kilometer över de 21 098 meterna.

– Som bäst har jag gjort 1.27, men det var några år sedan.

Frågan är nästintill dum och behöver knappast ställas.

– Självklart kommer jag tillbaka nästa år, sa den sanna Hjälten och drog på smilbanden.

_DSC0145_copy

En trött, men nöjd Hjälte i mål sin vana trogen. Foto: Mats Tinnervall.

Visst fanns det fler kämpar bland de 43 541 löparna som kom till start. Att så många som 43 026, nytt rekord i GöteborgsVarvet, av dessa tog sig i mål får tillskrivas de fina yttre förutsättningarna för långlöpning.

Men om GöteborgsVarvet blir 2011 års största halvmaraton i världen får man nog vänta en stund med att konstatera. Great North Run i England i höst vill säkert vara med i leken även i år.

Förutom den behagliga löpartemperaturen på 15 grader så gjorde 50 musikstationer och uppskattningsvis någonstans en bra bit över 100 000 åskådare sitt till för att bära löparna fram till Slottsskogsvallen. Främst längs Avenyn i de centrala delarna av Göteborg var det fullknökat med åskådare.

Magnussons från Uddevalla gjorde GöteborgsVarvet till ett ordentligt familjeäventyr. Alla sprang: Mamma Lisbeth, pappa Tommy och syskonen Sofia och Louise.

– Det var 13 år sedan jag sprang GöteborgsVarvet, men nu när barnen ville så ställde jag gärna upp igen, berättade Lisbeth.

– Att ha GöteborgsVarvet att se fram emot ger mig extra motivation att träna, sa Sofia Magnusson.

DSC_0881_copy

Lisbeth Magnusson tillsammans med dottern Sofia. Foto: Mikael Grip.

Onekligen är det många familjekonstellationer som springer GöteborgsVarvet.

– Vi kommer tillbaka nästa år. Vi lovar, skrek systrarna Emelie och Elin Lagergren från Helsingborg efter att med glädje tagit emot den svalkande handduschen från funktionärerna.

DSC_0964_copy

Emelie och Elin Lagergren kommer tillbaka nästa år.

Thomas Johansson, 46, hade med sig sonen Oskar, 19. Pappa Thomas landade på tiden 1.41. Tio minuter före Oskar.

– Äsch, tiden spelar ingen roll. Det viktiga är att vi har kul och springer tillsammans. Vi brukar träna en hel del ihop, sa Thomas som var duktig kanotist i junioråldern.

Det var utmärkande för många av deltagarna i årets Varv, att ha kul och göra något tillsammans. De flesta av de över 43 000 fullföljande löparna tyckte likadant.

DSC_0854_copy

Thomas Johansson med sonen Oskar. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här