Hem Nyheter Erik Karlsson avled efter hjärtstillestånd under lopp

  Erik Karlsson avled efter hjärtstillestånd under lopp

  0

  Elitlöparen Erik Karlsson, 23 år, är död. Efter ett hjärtstillestånd under Sylvesterloppet i Kalmar på nyårsaftonen gick till slut inte hans liv att rädda.

  Erik Karlsson avled under tisdagen efter att ha drabbats av ett hjärtstillestånd under ett lopp på nyårsaftonen. Arkivbild: Högby IF

  Med en kilometer kvar av loppet ledde Erik, som representerar arrangörsklubben Högby IF, med stor marginal. Då drabbades Erik av hjärtstopp. Ambulans var snabbt på plats och satte in livsuppehållande åtgärder och han fördes till sjukhus för vidare vård.

  Enligt tidningen Barometern har Erik legat nedsövd på intensivvårdsavdelningen under helgen. Försök att väcka honom ska ha gjorts under måndagen. Men Eriks liv gick inte att rädda, under tisdagen avled han, vilket Barometern var först med att rapportera om.

  Många klubbkamrater har uttryckt sin sorg och saknad i sociala medier. Så här skrev Eriks vän och träningskompis Andreas Davidsson:

  ”Erik, vår Erik! Hur kunde detta hända? Du var en av mina absolut närmaste vänner både på & utanför banan. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket du betydde för mig & jag kommer sakna dig över hela mitt hjärta! Vi har haft så många roliga stunder tillsammans & det kommer jag aldrig glömma. Ditt hjärta var gjort utav guld men tyvärr hjälpte det inte Livet är så jäkla orättvist & allt detta är en stor enda mardröm. Du var så älskad av många & du kommer alltid vara med mig i vad jag än gör. Vila i frid min älskade vän”.

  Även Högby IF har skrivit om dödsfallet i sociala medier:

  ”Det är med stor sorg och saknad vi idag kan meddela att Erik Karlsson har lämnat oss. Eriks fantastiska resultat som löpare kommer för evigt att leva kvar i historieböckerna. Men det starkaste minnet av Erik kommer att vara av hans personlighet. Erik har alltid varit den som bidragit med glädje och kärlek. I medgång och motgång kunde han alltid glädjas med andras framgång och fanns alltid där för att stötta andra. En sällsynt fin lagkamrat i en individuell idrott som alltid hade ork och tid att bry sig om andra. Vi springer vidare med och för dig. Du är alltid med oss. Tankarna går i denna stund särskilt till Eriks familj”.

  Våra tankar går till Eriks familj, klubbkamrater och alla andra som hade förmånen att träffa på den ödmjuke talangfulle löparen.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X