Hem Nyheter Etiopiska segrar i Midnattsloppet i Göteborg

  Etiopiska segrar i Midnattsloppet i Göteborg

  0

  Midnattsloppet i Göteborg avgjordes sent på lördagskvällen i ett härligt löparväder. En hemmalöpare och en Örebrotalang på uppgång höll sig långt framme i elitfältet.

  DSC_3024
  Betesfa Ayele fortsätter att rada upp segrar på svensk mark. På lördagskvällen vann han Midnatssloppet i Göteborg. Arkivbild: Mikael Grip

  Åt Betesfa Ayele, etiopier tävlandes för Ullevi FK, fanns ingenting att göra. Ayele tog en säker seger med 30.15 på den stundtals tuffa milbanan. Tvåa slutade Sverigebekantingen Japhet Kipkorir, Kenya, med 31.19. Abida Ezamzami, Marocko, tog hand om tredjeplatsen med 31.19. Linus Rosdal, KFUM Örebro, höll sig långt framme och sprang i mål som fin femma med 32.30.
  Totalt sprang 4 204 manliga löpare i mål, vilket var något mindre än det kvinnliga antalet som var 4 308. Det är inte längre så ovanligt med fler kvinnor än män i startfälten i de olika stadsloppen runt om i Sverige.

  Sara Holmgren sprang i mål som trea i Midnattsloppet i Göteborg. Arkivbild: Mikael Grip

  Även i damklassen blev det etiopiskt i topp med Yeawbdar Gela i topp med 35.01 före Webalem Ayele 35.09. Båda tävlar för Ullevi FK.
  Sara Holmgren, Sävedalens AIK, svarade för en stark insats när hon kutade i mål som trea med 36.17.

  Resultat, Midnattsloppet, Göteborg:

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X