Hem Nyheter Favorit i repris för Emil och Johanna när KK-Joggen återuppstod

  Favorit i repris för Emil och Johanna när KK-Joggen återuppstod

  0

  Det var en het folkfest när klassiska KK-Joggen äntligen var tillbaka på tisdagskvällen, efter två års pandemiuppehåll. Segrarna på kvartsmaran gjorde att man kunde tro att det fortfarande var 2019.

  Emil Millán de la Oliva tog en övertygande seger i KK-Joggen precis som han gjorde när loppet senast arrangerades 2019. Foto: Magnus Andersson

  Arrangörsklubbarna hade inte glömt hur man gör. Loppet är en del av Katrineholmsveckan och det var mycket folk i rörelse, både vid start- och målområdet, men också utmed banan.

  Starten gick klockan 19.15, ändå visade temperaturen på 23 grader.

  – Det var jäkligt varmt och jobbigt, men fantastiskt kul att loppen är igång igen. KK-Joggen är alltid proffsigt arrangerat. Jag tror det var tolfte gången jag sprang KK-Joggen. Det är enkelt att gå från jobbet till startlinjen, sa Eva Asklund när hon pustade ut efter målgången.

  Eva Asklund gillade att KK-Joggen var tillbaka. Foto: Magnus Andersson

  Elitmässigt var det noll skillnad mot 2019 på kvartsmarans 10 549 meter. Etta då etta nu Emil Millán de la Oliva, Eskilstuna Friidrott. Etta då etta nu Johanna Eriksson, Motala AIF.

  – Inledningen av loppet var grym. Jag och Adhanom hade 5.30 på de två första kilometerna. Men jag har ingenting emot att öppna hårt, sa Emil om den inledande kampen mot den 24 år äldre klubbkompisen Adhanom Abraha.

  45-årige Adhanom Abraha sprang i mål som tvåa i KK-Joggen. Foto: Magnus Andersson

  Båda två sprang snabbt, när Emil tog hem segern med tiden 31.23, vilket ger en snittid på 2.59 min/km och en hastighet på 20,2 km/h i snitt.

  – Kul lopp att springa. Många som hejar på och är glada, konstaterade Emil med ett leende.

  Olle Kalered slutade på tredjeplats. Foto: Magnus Andersson

  Adhanom slutade tvåa med 32.06. Trea slutade Olle Kalered, Tjalve Friiidrott Norrköping, med 32.54.

  – Emil och Adhanom öppnade hårt. Jag trodde kanske att Adhanom skulle ”vägga”, men han var stark. Jag hade hoppats på en något bättre tid, men det var ändå okej, sammanfattade Olle.

  Johanna Eriksson återupprepade även hon segern från 2019. Foto: Magnus Andersson

  I damklassen segrade Johanna Eriksson återigen, nu med tiden 38.35.

  – Jag är inte alls i samma form som 2019. Men jag ville gärna springa det här loppet. Mina ryggproblem vill inte ge med sig, sa Johanna.

  Cecilia Norrbom är tillbaka och tävlar igen. I första tävlingen på två år blev det en andraplats i KK-Joggen. Foto: Magnus Andersson

  Tvåa slutade Cecilia Norrbom, Spårvägens FK, som nu gjorde comeback i tävlingssammanhang efter två års frånvaro.

  – Kul att tävla igen. Men jag kände att den riktiga hårdheten inte finns där ännu. Den går nog bara att få genom mer tävlande, berättade hon.

  Josefine Johnsson sprang i mål som trea i KK-Joggen 2022. Foto: Magnus Andersson

  Trea kom Josefine Johnsson, Eskilstuna Friidrott, med 40.07.

  En som tog ut sig riktigt på det publiktäta upploppet var Nicklas Lautakoski.

  – Jag gav verkligen allt, men det ska man göra. Målsättningen var att klara under 50 minuter och det lär jag ha gjort. Så jag är nöjd, sa han.

  Nicklas Lautakoski, tvåa på bilden med det vita svettbandet, tog ut allt och lite till på de 10 549 meterna. Foto: Magnus Andersson

  Vad hade du för taktik?

  – Jag skrek på publiken utmed banan och fick massor tillbaka. När det gick riktigt tungt satte jag på musik, berättade Nicklas Lautakoski under tiden han försökte återfå en något sånär normal puls.

  Med 48.36 i sluttid så klarade Nicklas sitt mål galant.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X