Fler barn än vuxna i Skärholmsloppet

0
117

Det är inte många motionslopp som har större andel barn än vuxna deltagare. Så är fallet i Skärholmsloppet där arrangörsföreningen Löparakademin har satsat hårt på att få med barnen i förorten.

Skärholmsloppet 1
Ivrigt och förväntansfullt inför starten. Foto: Mikael Grip

Skärholmsloppet hade cirka 2 300 anmälda deltagare. 1 500 av dessa var barn och sprang Lilla Skärholmsloppet.

– Det är jättekul att det är så. Vi uppskattar vad Löparakademin gör och vi tycker att det är kul att få vara med om den här folkfesten, berättade Johanna Johansson, marknadschef för Skärholmens centrum och självklar medarrangör till hela eventet.

– Hela konceptet är bra eftersom det sätter in Skärholmen i ett positivt sammanhang. Det känns bra att kunna ge något tillbaka till alla som bor här, sa Johanna Johansson som i alla fall halvt lovade att själv stå på startlinjen nästa år.

Skärholmsloppet 2
En helnöjd marknadschef på Skärholmens Centrum i form av Johanna Johansson. På bilden tillsammans med herrtvåan Fredrik Uhrbom. Foto: Mikael Grip

Barnen som går i skolan i Skärholmen och närliggande förorter springer helt gratis i loppet. I startområdet råder ett organiserat kaos. Ivriga föräldrar vill fotografera sina barn strax innan start. Till sist kommer barnen iväg och det är verkligen full fart på de två kilometerna.

– Det var så himla skönt när jag kom fram till mållinjen. Då var jag riktigt trött, sa Katarina Bagdi, sex år, när hon välförtjänt pustade ut på en trapp tillsammans med kompisen Amanda Rosenborg Vase.

Skärholmsloppet 3
Kompisarna Amanda och Katarina gillade Lilla Skärholmsloppet. Foto: Mikael Grip

Vad är det bästa med att springa Skärholmsloppet?

– Att det är roligt och att hela familjen stod och hejade på.

Haryad Bahmani och Teoman Yetke hade inga problem med de två kilometerna.

– Nej, det gick bra. Ett roligt lopp, sa Haryad.

Skärholmsloppet 4
Haryad och Teoman med medaljen runt halsen. Foto: Mikael GripElliott Livré, från Tullinge, tog sin andra raka seger i Skärholmsloppet.

Elliott Livré, från Tullinge, tog sin andra raka seger i Skärholmsloppet.

– Det var lite större marginal i år, konstaterade Elliott innan han klev upp på scenen för att motta pris.

Skärholmsloppet 5
Elliott Livré var hyfsat nöjd efter ännu en seger i Lilla Skärholmsloppet. Foto: Mikael Grip

Hiphopen dunkade på skapligt och när Ison&Fille gick på så visste jublet inga gränser. Löparakademin verkar ha hittat ett koncept som tilltalar de flesta och är vädret också så försommarskönt som bara vädret kan vara i Sverige ja då är det svårt att misslyckas.

Eller som Nathaniel Hansen uttryckte det, dagen till ära klädd i en T-shirt med den norska flaggan.

– Jag tränar inte mycket löpning. Men en sådan här dag vill jag verkligen vara med för att hedra kommunen att de satsar på en sådan här grej. Det är helt fantastiskt, tyckte han.

Skärholmsloppet 6

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här