Hem Bloggare Frankfurt Marathon -8 dagar. SKADAD (cliffhanger)

Frankfurt Marathon -8 dagar. SKADAD (cliffhanger)

0

Mmm, verkligen en cliffhanger……..

Efter förra inlägget hade jag precis avslutat sista långa och hårda passet med 3×10 km. Tog det lite lugnt dagen efter följt av löpning på tisdagen. Har haft en liten känning i framsida lår senaste tiden men inget jag brytt mig så mycket om men nu gnällde det mer.

Så, hur agerar man då? Jo man kör ju relativt hårt dagen efter såklart med 2×5 km i 3:45 samt 4×500 i hög fart och totalt 20 km. Om det kändes bättre efter den mirakelkuren, nej inte direkt.

Vilar på torsdagen, springer hela två km på fredagen samt skiter i Bålsta halvmaraton på lördagen då det t.o.m. var riktigt smärta under de två km. Panik, yes.

Undersökning/behandling på Joylife på måndagen och troligen en överansträngd muskel, inget som är trasigt i alla fall, alltid något. Får springa lite kort på måndagen vilket ger obehag men ingen smärta.

Blev till att damma av crosstrainern samt cykeln för att hålla igång men springer även fem km på onsdag samt åtta km på fredag. Söndagen blir oerhört rolig med 40 min crosstrainer och rätt mycket tröskel följt av band i 10 km.

Det går att springa men känns onaturligt samt obehag/lite smärta framförallt i början.

Ny behandling i måndags och fortsatt bollande med alternativ träning. I onsdags var planen med sista hårdare passet innan start så det fick bli modifierat. Startade med över två tim cykel följt av crosstrainer och till sist tio km på band i 3:40-3:45, totalt över tre timmar. Skönt för psyket om inte annat.

Kan inte träna som vanligt får man köpa sig glad. Årets klipp, Alphafly för 1600.- på Intersport samt Nike Aeroswiftlinne för 350.- på Stadium.

Läser ovan själv nu och inser att rent fysiskt är jag inte helt kass men vad huvudet säger är en helt annan sak. En dags missad träning resulterar ju snabbt i tappad form, motivation och allmänt värdelös känsla. Gissar att många känner igen sig.

Status idag lördag är att låret känns av men blir alltid bättre efter det blivit varmt, hur det kommer hålla i 42 km har jag ingen aning om. Håller tummarna att det blir lite bättre samt att alla förkylda människor håller sig undan mig nu när nojornas vecka påbörjas.

Nog gnäll om det, finns större problem i världen minst sagt.

Hoppas några av Springs läsare ska ner till Frankfurt och att vi syns där.

Auf Wiedersehen

Lagningsflaskor, energi med mera är iallafall redo för avfärd.

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X