spot_img
0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

HemIntervjuerFrida springer 33 mil för sin pappa och cancerforskningen

Frida springer 33 mil för sin pappa och cancerforskningen

Ultralöparen Frida Södermark ska springa 33 mil på fem dagar och har som mål att samla in 33 000 kronor till cancerforskningen. Arkivbild: Mikael Grip

Det blir 1 000 kronor per mil i snitt. Loppet är 33 mil. Min förhoppning är att många vill lägga en slant och att vi tillsammans ska kunna komma upp i 33 000 kronor, säger Frida som nyligen förlorade sin pappa i cancer.

Anledningen till att du tagit det här initiativet känns självklart?

Jag vill göra något för min pappa och andra som drabbas av denna hemska sjukdom. Begravningen är på torsdag och eftersom jag åker till Wien på fredag känns det fint att kunna springa detta lopp för pappa.
 
33 mil på fem dagar känns tufft? Blir nästan sju mil om dagen i snitt?

Det blir till och med mer vissa dagar. På lördag springer jag lite över nio mil till Bratislava. Min plan är att hinna se lite av staden innan det är dags för etapp två på dryga åtta mil som tar mig över gränsen in till Ungern. Efter det väntar två etapper på sex mil vardera och den sista dagen blir det ett regelrätt halvmaraton. Den sista sträckan är en tävling med separat anmälan där även normala löpare kommer att vara med. Blir spännande vad man kan göra för tid i halvmaran med 31 mil i benen. Som tur är här jag en superkraft och det är en grymt bra återhämtning. Blir spännande.

Kraftloppet 2012 31

Vad vet du om loppet?

– Egentligen inte mycket. Delar av hemsidan gick att läsa på engelska och sen har jag haft lite mailkontakt på knagglig engelska med arrangörerna. Vet att jag kommer att få uppleva tre länder och tre huvudstäder vilket jag som älskar att resa ser fram emot. Men det blir något nytt att få springa över gränserna.
Jag har ordnat boende de första nätterna men resten ordnar jag längs vägen. En av nätterna ska jag bo med någon tjej som ska cykla loppet och knappt kan engelska. Från vilket land hon är vet jag inte.
De två första etapperna kommer jag ha med support i form av en tysk kille som jag träffade 15 min på Kenyas flygplats för tre år sedan. Som sagt detta kommer bli några väldigt spännande dagar nere på kontinenten:-)

Hur har du laddat inför det här kraftprovet?

Jag har kört min vanliga träning vilket innebär mycket mängd och sista tiden flera lopp,både maraton och ultra. Denna vecka tar jag det väldigt lugnt och sover mycket. Blir endast några joggpass uppåt milen samt vattenlöpning. Jag fick nys om detta lopp för fem veckor sedan, så jag har inte hunnit lägga upp någon speciell plan. 
 
Hur tänker du rent taktiskt?

Jag ska ta det väldigt lugnt och öka om jag känner att det går bra. Känns väldigt skönt att åka ned och veta att man inte ska kuta ihjäl sig. Det viktiga är att orka ladda om varje dag. Tror jag har goda chanser att göra ett bra lopp för jag är stark och uthållig, och visst har jag ambitionen att placera mig bra. Sedan ska jag se till att småäta från början till start så att jag inte går tom på energi. Det kommer att finnas vätska och energi var femte kilometer och det blir intressant att se vad de kommer bjuda på. Det jag tar med mig hemifrån är i alla fall några risgrynsgrötkorvar, det funkar väldigt bra för mig. 

Frida11223
 
Är det några mer svenskar med i loppet?

– Har inte sett någon startlista, så jag har ingen aning.

Stort lycka till både med loppet och insamlingen!

– Tack! Jag ser fram emot lördag och hoppas att många kommer följa mig och hjälpa till att samla in pengar till Cancerföreningens verksamhet. Jag ska försöka uppdatera min Blogg här på LFA varje dag och om inte annat blir det inlägg på facebook längs vägen. Tillsammans fixar vi detta mål. Vi är starka ihop. Fuck cancer!
 
Ge valfri gåva via PlusGiro 90 06 90-9, märk inbetalningen med ”Fridas pappa”

eller SMS:a din gåva:

  • SMS:a PAPPA 50 till 72 970 så ger du 50 kronor
  • SMS:a PAPPA 100 till 72 970 så ger du 100 kronor*

Finns även en hemsida: http://www.rahfo.se/Nyheter/Frida/ 

Länk till loppets hemsida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,687FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Trappa upp

0
April april, vintern rasat osv. Träningen rullar på. Sen årsskiftet har jag legat stabilt kring sjumilaveckor. Det känns lite i minsta laget, har nog...

Ur spår?

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

- Annons-

PODCAST

X
X